Afbeelding

Doortrappers organiseert Langenboom-Berg en Dal-Langenboom

Langenboom 544 keer gelezen

LANGENBOOM - Op 9 mei, Hemelvaartsdag, houdt toerclub De Doortrappers uit Langenboom weer haar traditionele toertochten voor de geoefende toerfietser. Deelnemers kunnen kiezen uit twee wegtoertochten of drie graveltochten.

De beide wegtoertochten, echte klimtochten, voeren vanuit Langenboom door het mooie landschap van Oost-Brabant, via natuurgebied De Vilt en het Maasdal naar de heuvels rond Berg en Dal. Alle uitdagende klimmetjes worden aangedaan, zoals De Stekkenberg, Tivoli en de Oude Holle Weg. Er wordt voornamelijk gebruikgemaakt van rustige weggetjes. Beide routes zijn uitsluitend te rijden met behulp van de navigatie (GPX). Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 95 en 125 kilometer. Starten kan tussen 7 en 10 uur bij gemeenschapsaccommodatie De Wis, Dominicanenstraat 25 in Langenboom. Ook bestaat de mogelijkheid om de beide routes te beginnen bij Café Ton Oomen, Reestraat 4 in De Horst. Starttijd hier is tussen 8 en 9 uur.

Graveltochten
Deze dag kun je ook drie graveltochten rijden. Gravelrijden is een relatief nieuw onderdeel van de fietssport. Met speciale gravelfietsen, of met de mountainbike, wordt gereden op voornamelijk onverharde gravel- en zandpaden. Vanaf startlocatie De Wis kunnen deelnemers drie afstanden rijden: 60, 85, of 105 kilometer. Deze routes gaan door de Maashorst, de Kuilen, Princepeel, Molenheide, kanaalzone, Tongelaar en komen via de Gasselse Bossen en het Raamdal weer terug in Langenboom. Book de gravelroutes zijn uitsluitend te rijden met GPX.

Meer informatie is beschikbaar via de site van de NTFU en op www.doortrappers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant