Afbeelding

Speciale onderscheiding voor Opkikker-ambassadeurs Teun, Gijs & Willem

Algemeen 454 keer gelezen

REGIO - Teun (3), Gijs (2) & Willem (5) Peters-Tilleman uit Lith hebben op zondag 14 april samen met hun gezin kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in Duinrell. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker. Voor hen werd deze dag extra bijzonder toen Teun, Gijs & Willem naar voren werden geroepen. Wat bleek? Ze kregen de exclusieve Opkikkermedaille opgespeld, omdat Teun, Gijs & Willem zich zo inzetten voor hun lotgenootjes.

Teun, Gijs & Willem hebben in het verleden samen met hun gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Ze zetten zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeurs. Op die manier hopen Teun, Gijs & Willem ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven! Zondag werden ze tijdens de ceremonie naar voren geroepen om de speciale Opkikkermedaille in ontvangst te nemen.

“Stel dat je te horen krijgt dat jouw kind heel erg ziek is of jijzelf ziek bent. Het zal je maar overkomen! Vanaf dat moment staat je wereld op z’n kop. Langdurig ziek zijn heeft namelijk een enorme impact: het vraagt veel energie en doorzettingsvermogen. Stichting Opkikker organiseert voor deze gezinnen daarom een Opkikkerdag, waarbij ze de hele dag verrast worden met activiteiten die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Na afloop van de Opkikkerdag kunnen de kinderen ervoor kiezen om Opkikker ambassadeur te worden. Zij weten tenslotte als geen ander hoe het is om zo een onbezorgde dag te krijgen. Als ambassadeur doen zij (mee met) allerlei acties om geld op te halen voor de Opkikkerdagen of om de stichting meer bekendheid te geven. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van (kind van) patiënt naar ambassadeur.”

De Ambassadeursdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Opkikker om ambassadeursgezinnen weer een moment van ontspanning aan te bieden en hen te bedanken voor wat zij allemaal doen. Dit jaar vond dit evenement plaats in Duinrell. In totaal ontvingen zij op zaterdag 13 en zondag 14 april ruim 1500 gezinnen. Dit weekend is voor de gezinnen een jaarlijks lichtpuntje en is een uitermate geschikt moment voor lotgenotencontact.

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker is te vinden op www.opkikker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant