Afbeelding

Honden mishandelen eend in hertenpark Reek

112 2.726 keer gelezen

REEK - In het paasweekend hebben twee honden tijdens hun uitlaatrondje een eend te grazen genomen in het Reekse hertenpark. Volgens ooggetuigen heeft de eigenaar van de beesten voordat hij vertrok het zwaargewonde dier over het hek in de vijver gegooid. Omstanders hebben in paniek de dierenambulance gebeld in een poging de eend te redden.

Een team van Dierenambulance Brabant Noord-Oost was toevallig in de buurt en kwam snel ter plaatse. De honden en hun baasje waren al gevlogen, maar de omstanders die het hadden zien gebeuren stonden nog te wachten. Vrijwilligers hebben nog geprobeerd met lange netten en stokken de eend naar de kant te halen, maar de hulp mocht niet meer baten. De zwaargewonde eend dreef midden op de vijver tot hij kopje onder ging en verdronk.

Melding maken
Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in Hertenpark Reek, naar verluidt door dezelfde honden en hun eigenaar. De dierenambulance roept mensen op melding te maken bij Meldpunt 144, de plek waar je melding kan doen van dierenmishandeling en -verwaarlozing.

Uit de krant