Afbeelding

Dodenherdenking in Herpen en Ravenstein

Herpen 328 keer gelezen

HERPEN/RAVENSTEIN - Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat inspireert om herdenken en vieren aan elkaar te verbinden en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit wereldwijd. Het thema voor 4 en 5 mei 2024 is Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid. Ook in Herpen en Ravenstein wordt hierbij stilgestaan.

Stichting Herpen in Woord en Beeld organiseert de dodenherdenking in Herpen. Op 4 mei om 19 uur is er een gebedsdienst in de Sint-Sebastianuskerk. Aansluitend vindt om 19.40 uur bij het monument bij de kerk (foto) een korte herdenkingsplechtigheid plaats.

Ravenstein
Op 4 mei om 19 uur start in Ravenstein onder begeleiding van het Sint Barbara Gilde nabij het Raadhuis de stille tocht naar de oorlogsgraven op het kerkhof. Daarna volgt een ceremonie bij de oorlogsgraven op het kerkhof. Aansluitend vervolg van de stille tocht naar het monument voor de gevallenen in de Marktstraat, waar rond 19.45 uur het vervolg van de herdenking plaatsvindt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant