Afbeelding

DAW Schaijk stunt opnieuw en speelt op Hemelvaartsdag bekerfinale tegen UDI’19

Schaijk 2.296 keer gelezen

SCHAIJK - DAW Schaijk heeft opnieuw voor een enorme stunt gezorgd in het districtsbekertoernooi door op donderdagavond 18 april in de halve finale met 3-1 te winnen van vierdedivisionist EVV Echt. De Schaijkenaren bereikten daarmee de finale op Hemelvaartsdag 9 mei. De eindstrijd wordt een Maashorsts onderonsje, want de tegenstander die dag is UDI’19.

Er heerste donderdagavond een echte cupsfeer op sportpark D’n Heuvel in Schaijk. Vuurwerk, tromgeroffel en speciaal gemaakte sjaals zorgden voor een heerlijke ambiance langs de lijn. Ruim 800 toeschouwers moesten dringen voor een goed plaatsje langs het kunstgrasveld van DAW.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en was sterk aan de bal en sterk in de duels. Al snel volgden er kansen. In de 18e minutt leidde dat tot de openingstreffer. Jacco van der Heijden speelde diep op Corik Megens, die de bal meegaf aan de opstomende Bart Spierings, die hard binnenschoot: 1-0. DAW bleef de bovenliggende partij en verdubbelde de voorsprong al snel. Na een fraaie actie van Roel Janssen rondde Corik Megens af: 2-0. Nog voor rust maakte EVV tegen de veldverhoudingen in de aansluitingstreffer via Chefrino Eind: 2-1.

In het begin van de tweede helft ging EVV Echt nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar de uitblinkende DAW-doelman Rick van Aalst hield zijn doel schoon. In de 75e minuut had Marc van Heesch namens DAW de beslissing op zijn schoen, maar zijn inzet kon nog gekeerd worden door keeper Haemers. In de 80e minuut was het wel raak voor DAW. Via Puck van Casteren ging de bal via Noah van Deijne naar Jacco van der Heijden, die de mee opgestoomde Maik van de Ven uitstekend aanspeelde. Het schot van Van de Ven verdween strak in de kruising: 3-1.

Na 6 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de sensatie compleet: DAW gaat naar de finale!