Afbeelding

FOTOREPORTAGE: Uit-je-kunst-dag: artistieke hoogstandjes op basisschool Den Omgang in Schaijk

Schaijk 1.305 keer gelezen

SCHAIJK - Vogels en salamanders in de stijl van Escher, gezichten à la Picasso, blokkenbouwsels op z’n Mondriaans en poppetjes in karakteristiek Keith Haring-design. Het centrale ‘theater’ van Den Omgang in Schaijk heeft dezer dagen meer weg van een internationale kunstgalerie dan van de aula van een basisschool. De artistieke hoogstandjes van de leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 zijn een uitvloeisel van de kleine Uit-je-kunst-dag. Arena nam een kijkje.

Bij binnenkomst in het schoolgebouw springt direct het fraaie Mondriaan-blokkenkunstwerk in het oog. Het is een gezamenlijke creatie van de leerlingen van groep 4. “Elk groepje kinderen heeft een eigen blok gemaakt en dit beschilderd”, vertellen Liss en Bart uit groep 4. “Daarna zijn alle blokken samengevoegd tot één kunstwerk. We hebben er in totaal zo’n drie dagen aan gewerkt.” En met veel plezier, geven Liss en Bart aan. “Ja, dit is véél leuker dan rekenen en spelling!”

Picasso
Groep 1-2 is verantwoordelijk voor het prachtige ‘Picasso-kunstwerk’, dat hoog in de lucht hangt. “Iedere leerling heeft een gezicht in de stijl van Picasso gemaakt en dit beplakt en gekleurd”, leggen Fenna en Meksen uit groep 2 uit. “Verder hebben we ook veel geleerd over het thema kunst en de kunstenaar Picasso zelf.”

Dit is véél leuker dan rekenen en spelling

Naast de groepen 1-2 en 4 lieten ook de overige groepen van Den Omgang zich bij het Uit-je-kunst-project van hun meest creatieve kant zien. Iedere groep ontwierp een gezamenlijk kunstwerk geïnspireerd door een beroemde kunstenaar. Zo liet groep 3 zich inspireren door de vogels en salamanders van Escher, ging groep 5 aan de slag met Kandinsky, maakte groep 6 een paspop in de stijl van Frida Kahlo, had groep 7 Charles McGee als voorbeeld en creëerde groep 8 een groot aantal kleurrijke Keith Haring-poppetjes. 

Grote Uit-je-kunst-dag
Naast de kleine Uit-je-kunst-dag, waarbij vooral klassikaal is gewerkt, is er op Den Omgang later dit jaar ook een grote Uit-je-kunst-dag. “Dan werken de kinderen in kleine groepjes en kunnen ze zich inschrijven voor diverse creatieve workshops”, vertelt leerkracht Ellis Donkers.        

Tentoonstelling op 26 maart
Tijdens de recente oudergesprekken hebben sommige vaders en moeders al een eerste blik kunnen werpen op de fraaie creaties van hun kinderen in het kader van het kleine Uit-je-kunst-project. Om iedereen nog een keer de kans te geven om alle kunstwerken te bewonderen, houdt Den Omgang op dinsdag 26 maart van 14 tot 16 uur een tentoonstelling. Alle belangstellenden zijn hierbij welkom.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant