Afbeelding

Carwash-innovatie van PEDA Tech uit Schaijk in de prijzen

Schaijk 1.424 keer gelezen

SCHAIJK - De innovatie van PEDA Tech uit Schaijk, de ANAC carwash-interieurcarrousel, is in de prijzen gevallen. Tijdens de award-uitreiking van de Europe Carwash Show op 21 september, die dit jaar plaatsvond in Amsterdam, heeft de interieu carrousel van het Schaijkse bedrijf de Innovation Award Technology gewonnen.

Joep Daanen, directeur van PEDA: “Wat een feest was het. Altijd mooi als er tevreden klanten zijn en het werk gewaardeerd wordt. Maar dat een innovatie van ons een Europese Award wint, dat maak je natuurlijk niet iedere dag mee.”

PEDA heeft voor de ANAC carwash-interieurcarrousel de volledige project engineering opgepakt. Dit was destijds een wereldprimeur, gezien nergens anders deze carrousel nog beschikbaar is. Het is een ronddraaiende schijf met een diameter van 20 meter. Acht auto’s kunnen tegelijkertijd schoongemaakt worden. In het midden is een bar gecreëerd om het wachten een fijne ervaring te maken.

Joep vertelt: “Het werkt als volgt: je rijdt je auto op een ronddraaiende schijf, vervolgens nemen de carwash-medewerkers het interieur van jouw auto onder handen. Terwijl jij aan de meedraaiende bar toekijkt met een kopje koffie of thee, reinigen zij in één rondje de binnenkant van de auto.
Wij vinden het altijd leuk om met klanten mee te denken. Het net even vanuit een andere invalshoek te benaderen en gewoon zorgen met het team dat het gemaakt kan worden. Zo is ook de interieurcarrousel ontstaan. Ik ben dan ook ontzettend trots op het team.”

Gaat PEDA voor meer awards in de toekomst? Joep: “Daar zijn we niet mee bezig. Wel zijn we bezig met een aantal hele mooie projecten, zoals het vervaardigen van het schuifbare dak van restaurant Nieuw-Schaijk. Verder realiseren we diverse constructies en  heeft ANAC ons gevraagd voor een brainstorm voor toekomstige innovaties, dus wie weet!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant