Afbeelding

Dorpsactiviteit Scouting Schaijk groot succes

Nieuws 174 keer gelezen

\n

Feest met jeugd van Schaijk en ‘Ons Klupke’ uit Herpen

\n

SCHAIJK/HERPEN - De dorpsactiviteit die Scouting Schaijk afgelopen vrijdag en zaterdag in het kader van haar vijftigjarig jubileum hield voor de jeugd van Schaijk en omstreken was een groot succes. Meer dan 200 kinderen wisten de weg naar Scouting te vinden.

\n

Op vrijdagavond namen ongeveer 100 jongeren deel aan een ‘ballonnentocht’. In kleine groepjes werden de kinderen met een touw aan elkaar verbonden.

\n

Iedere deelnemer kreeg een met helium gevulde ballon en zo moest er een speurtocht worden gelopen. De ballonnen moesten worden verstopt zodra de spionnen die op de route rondreden voorbij kwamen. Was een ballon wel zichtbaar voor een spion dan werd deze stuk geprikt. Iedere ballon die de kinderen aan het einde van de tocht nog over hadden was goed voor een broodje hamburger bij het kampvuur. Bij het kampvuur bleek er gelukkig meer dan voldoende zodat ook degene zonder ballon een broodje kreeg.
Diezelfde avond organiseerde de Explorers, één van de groepen van Scouting Schaijk, een foto-bingoavond voor “Ons Klupke” uit Herpen. “Ons Klupke” is een vrijetijdsclub voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het was hartstikke gezellig en iedereen viel in de prijzen.
Zaterdagochtend verzamelden zo’n honderd kinderen zich op het Europaplein voor een vossenjacht. Iedereen mocht mee doen (behalve de echte vossen natuurlijk). ‘Vos kom uit je hol’ klonk er even later in de straten van Schaijk. Overal waren de kinderen op zoek naar vreemde figuren die mooi maar soms ook gek verkleed door het dorp liepen. Na zo’n anderhalf uur zoeken waren de meeste vossen gevonden en kregen alle kinderen een zakje chips en (o)ranja. Een mooie Scoutingochtend was achter de rug en iedereen was op tijd klaar voor de voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal. Meer informatie en foto’s zijn terug te vinden op www.scoutingschaijk.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant