Afbeelding

De Peppelen Schaijk in Telegraaf Restaurantgids

Nieuws 40 keer gelezen

‘Sympathiek streekrestaurant’

\n

OSS/SCHAIJK - Culinair recensent Ton de Zeeuw heeft onlangs opnieuw De Telegraaf Restaurantgids uitgebracht. De gids biedt een overzicht van ruim driehonderd restaurants in Nederland die aan de maatstaven van de recensent voldoen. Ook De Peppelen uit Schaijk is opgenomen in de gids en ontvangt lovende kritieken.

\n

Ton de Zeeuw is onder meer bekend van zijn gerenommeerde rubriek ‘Tafelen met Ton’ in de Telegraaf. Elke week wist hij een groot publiek aan zich te binden met observaties, sfeerbeschrijvingen en culinaire toelichtingen. Hierbij nam hij alleen restaurants mee die aan zijn criteria voldoen en die hij als tip aan zijn lezers kan presenteren. Dit is het geval als de keuken in orde is, de bediening ge

Lovende kritieken
De Zeeuw is zeer te spreken over de gerechten die ‘het sympathieke streekrestaurant De Peppelen in Schaijk’ serveert. Vooral het feit dat de herten van een nabijgelegen edelhertenfarm komen en vervolgens op een speciale wijze bereid worden, bevalt de recensent. Wat hem verder opvalt is dat ‘een vaste groep gasten uit de regio zich op haar gemak voelt bij het ‘biologisch tuinrestaurant’ met een lamp van kapot vaatwerk als blikvanger.’ Het nagerecht, in de vorm van een dessertwagen, wordt ook positief ontvangen.

Sfeerimpressie
In de loop der jaren heeft De Zeeuw verschillende boeken en bundels gepubliceerd, waaronder meerdere malen de Telegraaf Restaurantgids. Na ‘Uitgelezen Restaurants’ in 1995 verscheen er ongeveer elk jaar een gids of naslagwerk. De nieuwe restaurantgids verschilt van eerdere uitgaven, omdat deze editie voorzien is van fullcolourfoto’s. Dit geeft een goede sfeerimpressie van de verschillende restaurants. Bovendien wordt de gids uitgegeven in een salontafelmodel. De restaurants in de gids zijn geordend op postcode en plaats, waardoor het voor het publiek direct duidelijk is welke eetgelegenheden zich in de omgeving bevinden. De 344 bladzijdes tellende gids wordt uitgegeven door Karakter Uitgevers en is te koop via het reguliere boekhandelcircuit of via de Telegraaf.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant