Afbeelding

EsteRun 2023: prachtige opbrengst voor het goede doel

Escharen 534 keer gelezen

ESCHAREN - Zondag 14 mei vond in Escharen de vierde editie van de EsteRun plaats. In totaal 240 deelnemers zetten hun beste hardloopbeentje voor en droegen samen met de sponsoren bij aan een prachtige opbrengst voor het goede doel: 3.000 euro. “En dat is nog maar een eerste tussenstand”, zo laat de organisatie van het evenement weten. Een verslag van een geslaagde dag. (foto: Matt Gerrits)

“Al maanden is er druk gewerkt aan de voorbereiding (15 vergaderingen, 3.378 appjes in de organisatie-app en minimaal twee slapeloze nachten per lid van de organisatie) en dan ineens is het zover. Nog de laatste checks, start- en finishbogen opgeblazen, springkussen uitgeprobeerd, tafels gezellig gezet, ijscokar geregeld, wegwijsborden opgehangen en een heerlijk zonnetje besteld. De ingrediënten zijn er en de opkomst is fantastisch. 

Het geld wordt goed besteed. Twee ziekenhuizen (Bernhoven in Uden en het Radboud in Nijmegen) gebruiken het om de oncologieafdelingen van hun ziekenhuis minder ‘ziekenhuizig’ te maken met het gezellig inrichten van spreek-, behandel- en wachtruimtes in Uden en de AYA Lounge in het Radboud (een lounge voor jongvolwassenen met kanker, red.). 

Het wordt een fijne sportieve dag met een heel goede sfeer. De organisatie heeft alles goed onder controle en met de inzet van ruim 50 vrijwilligers, zeven fotografen, vijf EHBO’ers en hulpvaardige omwonenden wordt gezorgd voor een soepel verloop van de dag. Vier wedstrijden worden er gelopen: de kleinsten nemen deel aan een soms erg spannende 400 meter, de al iets grotere kinderen rennen de longen uit hun lijf (en uit het lijf van hun begeleidende ouders) op de 1.000 meter. Voor de jong- en al-wat-oudervolwassenen is er een 5-kilometerwedstrijd (snelste heer: Thijmen van der Loop in 16:19 minuten, snelste dame: Eef Kerkhof in 20:10) en een 10-kilometerwedstrijd met Frouke ten Broeke als snelste dame (46:47) en Tom van Deurzen als snelste heer (in 36:46). 

Al met al een mooi evenement. En terwijl de tafels weer aan kant worden gezet, worden hoorbaar alweer evaluerend lesjes geleerd en plannen gemaakt voor volgend jaar. We verheugen ons er op!”, besluit de organisatie van de EsteRun.

Uit de krant