Afbeelding

Jeroen Mol Uitvaartzorg opent Afscheidshuis in Grave

Grave 970 keer gelezen

Door Freddy Klooté

GRAVE - “Op het moment dat ik belde naar Jeroen Mol Uitvaartzorg werd er meteen opgenomen (vind ik heel belangrijk). Heel rustig kon ik met Jeroen (het was al laat in de avond) de belangrijkste zaken regelen, zodat mijn moeder op haar kamer in het ‘verzorgingshuis’ kon blijven liggen. Ook de volgende dag is het bespreken van de crematie en alles wat daarbij nodig is perfect geregeld. Wij zijn als familie goed voorgelicht en er zijn allerlei mogelijkheden besproken. Die dag voelde in het geheel niet zakelijk, het ging echt gemoedelijk en voelde heel vertrouwd. Zoals de advertentie van Jeroen al zegt: persoonlijk, liefdevol en betrokken. De dag van de crematie zelf ging precies zoals besproken was. Zelfs een beetje gepaste humor maakte het dat we ons nergens zorgen over hoefden te maken en dat het er een beetje ontspannen aan toe ging. Kortom, wij zijn zeer tevreden dat we Jeroen Mol Uitvaartzorg gebeld hebben en we zouden hem zeker aanraden”.
Ziedaar een recensie in het gastenboek op de website van Jeroen Mol Uitvaartzorg.

Jeroen Mol
Bepaald geen onbekende in het Graafse leven: “Ik ben geboren in Den Bosch en al op driejarige leeftijd samen met mijn ouders en zus in Grave komen wonen. Na een carrière in leidinggevende functies in de foodwereld, was het tijd om een switch te maken. Ik ging in de leer bij drie verschillende uitvaartondernemingen, waar ik heel veel geleerd heb en in alle onderdelen van dit mooie vak veel ervaring heb opgedaan. In 2020 ben ik ‘Jeroen Mol Uitvaartbegeleiding’ gestart waar John Visser mij verder op weg geholpen heeft. Op 1 januari 2024 hebben we veranderingen doorgevoerd in de organisatie en ben ik verder gegaan met partners in de uitvaartzorg onder de huidige naam “Jeroen Mol Uitvaartzorg”. Mijn naamsbekendheid stijgt en het wordt steeds drukker. Maar ik wil graag altijd het beste van mezelf geven, dus als het te druk wordt geef ik de uitvaart door aan een collega. Collega’s die belangrijk zijn. Ook en vooral bij onverwachte situaties, om samen goede oplossingen te vinden voor de nabestaanden”.

Persoonlijk, liefdevol en betrokken
Mooie begrippen. Maar wat betekenen ze precies voor Jeroen? “Ik doe alles persoonlijk. Zie de recensies. Ik loop vóór de rouwauto. Maar eigenlijk blijf ik graag op de achtergrond, met een wakend oog en met de begeleiding zoals de familie dat wenst. Liefdevol? Ik ben een mensenmens. Kan me inleven in de ander. In vreugde en verdriet. Een eigenschap die me van pas komt als ik gevraagd word als begeleider bij de uitvaart van een dierbare. Begeleider vanaf het eerste telefoontje tot en met het laatste gesprek. Betrokkenheid heb ik al sinds mijn werkzame leven begon. Het is een soort van verantwoordelijkheidsgevoel met de blik gericht op de opdracht en de afspraken waar ik voor sta: het waardig, respectvol, persoonlijk en vol begrip verzorgen van een uitvaart”.

Afscheid nemen in huiselijke sfeer

Eigenlijk mag Jeroen Mol er nog een eigenschap aan toevoegen: enthousiasme. Het klinkt misschien vreemd in dit geval, maar ik bespeur het zeker als Jeroen aan het vertellen gaat over wat de diverse mogelijkheden vóór, tijdens en na een uitvaart zijn.

Over de verbinding die hij voelt met de nabestaanden. In het prachtige nieuwe logo, gemaakt door de Graafse alleskunner Suzanne Menheere: twee figuurtjes die verbinding maken. Jeroen en de nabestaande. Het lijkt ook veel op de initialen van Jeroen. Bijzonder overdacht.

Afscheidshuis
Jeroen: “Vanaf half april hebben betrokkenen de keuze om gebruik te maken van het “Afscheidshuis” in de Scheerestraat 18 in hartje Grave. We hebben met een hele fijne groep mensen uit Grave, Velp, Escharen en Gassel gewerkt aan dit afscheidshuis, die u een warm, intiem en huiselijk gevoel biedt. Een huis waar iedereen welkom is, een huis dat verbindt, of je nu uit een dorp of uit een stad komt. Nee, geen mortuarium, maar een voormalig woonhuis uit 1750 van de schildersfamilie Derks. In dit huis hebben we gelegenheid om een afscheidsceremonie aan te bieden voor maximaal 20 personen. Er is tevens een afscheidskamer waar u bij uw dierbare kunt zijn, wanneer u maar wilt, tussen 9 en 21 uur .Er is ook een verzorgingsruimte waar we, als u dat wilt samen met u, de overledene zullen verzorgen. Alles wat hier bij hoort kunnen en willen we naar uw wens invullen”.

Inloopdagen

Op 4 en 5 mei zijn er in het Afscheidshuis inloopdagen van 11 tot 16 uur. Op het adres Scheerestraat 18 5361 5361GS in Grave. Met informatie door Jeroen Mol. De koffie wordt ter plaatse vers gezet. Iedereen is van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant