« Terug naar overzicht
Sunny Resort Hurghada
Hurghada
Egypte
Egbert Wingens
^^http://goo.gl/wI35m9^^


Sunny Resort Hurghada

Investeerders geloven in groei van toerisme in Hurghada
Sunny Resort: je eigen droomappartement aan de Rode Zee in Egypte

HURGHADA – Een van de mooiste badplaatsen aan de Rode Zee is Hurghada in Egypte, op slechts viereneenhalf uur vliegen van Nederland. Het altijd mooie weer, de fantastische onderwaterwereld en de prachtige natuur maken Hurghada tot 'the place to be' voor duikliefhebbers en zonaanbidders. Reden voor een groep Nederlandse, Belgische en Egyptische geldschieters om te investeren in de bouw van het luxe appartementencomplex Sunny Resort. Een van hen is Egbert Wingens uit Schaijk.

Samen met collega-investeerders Mark Daegher en Mohamed Sabry bracht Wingens onlangs weer een bezoek aan de beoogde locatie van het appartementencomplex in Hurghada. Pal aan de Rode Zee met haar paradijselijke strand verrijst daar in 2016 een prachtig complex met tussen de 250 en 300 koop- en huurappartementen. “Na de Egyptische Revolutie van 2011 is de rust wedergekeerd en zit het toerisme in Hurghada en omgeving weer enorm in de lift”, geeft Wingens aan.

Gouverneur van het Rode Zee-district
Om de laatste plooien op het gebied van regelgeving en bouwvergunningen glad te strijken, ging de investeerdersgroep vorige maand op audiëntie bij de Gouverneur van het Rode Zee-district, Generaal Ahmed Abdullah. “Wij zijn door hem zeer gastvrij ontvangen in zijn ambtsgebouw. De Generaal heeft ons namens de Egyptische overheid alle medewerking toegezegd bij de ontwikkeling van het Sunny Resort-complex en de verder uitvoering van onze bouwplannen. Naar verwachting kunnen we in januari 2016 starten met fase 1 van de bouw en kunnen de eerste appartementen in september-oktober volgend jaar worden opgeleverd.”

Winkels en restaurants
Sunny Resort Hurghada telt straks 250 tot 300 appartementen, zowel koop als huur (lange termijn). De appartementen, in grootte variërend van 52 tot 107 vierkante meter, zijn uitgerust met naar keuze één, twee of drie slaapkamers. Ze worden in Europese stijl gebouwd, dat betekent netjes afgewerkt en van alle gemakken voorzien. Verder herbergt het luxe complex straks meerdere winkels, waaronder een supermarkt en drogisterij, twee restaurants, enkele bars en zelfs een dokterspost. Prijzen van de appartementen gaan vanaf ongeveer 90.000 euro.

Veel te beleven
Niet alleen op Sunny Resort zelf is het straks uitstekend toeven, ook in Hurghada en omgeving is van alles te doen en te beleven. Egbert Wingens: “Je hebt hier prachtige stranden, kunt fantastisch duiken in de zee, maar bijvoorbeeld ook een woestijnsafari maken met een overnachting en barbecue erbij. Verder is het hier heel betaalbaar en heb je altijd mooi weer, zelfs in de winter is het nog twintig tot vijfentwintig graden. Ook ben je binnen een kwartier op het vliegveld, waarvan de capaciteit onlangs is verdubbeld.”

Grote ambities
De Egyptenaren in het 'Red Sea District' hebben grote ambities, weet de Schaijkse investeerder. “Ze willen langs de gehele, zeshonderd kilometer lange kustlijn van de Rode Zee toerisme en recreatie gaan ontwikkelen. Ze zijn daarvoor actief op zoek naar buitenlandse investeerders. Velen van hen zien, net als onze groep, de enorme potentie van dit gebied. Dit wordt over een aantal jaren het tweede Spanje!” 

Klik hieronder voor de volledige krant.


 

Hurghada: de mooiste badplaats aan de Rode Zee

Hurghada geldt als de mooiste badplaats aan de Rode Zee. Door het woestijnklimaat is het er het hele jaar door aangenaam warm. Belangrijkste trekpleister in Hurghada is de Rode Zee met haar warme water en prachtige koraalriffen. Dat maakt de plaats tot een geliefd oord voor snorkelaars, duikers en andere watersporters. Maar ook de prachtige landschappen van het Egyptische binnenland zijn meer dan een excursie waard: ontmoetingen met de bedoeïnen en een tocht door één van de vele canyons, gecombineerd met een bezoek aan een ongerepte oase, leveren beslist mooie herinneringen op.
Ook in de stad zelf is vanalles te beleven. Er zijn honderden winkeltjes te bezoeken waar je een grote diversiteit van souvenirs op de kop kan tikken, terwijl je 's avonds en 's nachts terecht kunt in een van de vele restaurants, pubs of discotheken.
Verder kun je vanuit Hurghada talrijke indrukwekkende één- of meerdaagse excursies maken naar de prachtig bewaard gebleven tempels van de oude Egyptenaren. Luxor, gelegen aan de Nijl en de vroegere hoofdstad van Egypte, en Aswan zijn slechts een korte busrit van Hurghada verwijderd. Ook de huidige hoofdstad Caïro met de bekende piramides van Giza, het indrukwekkende Egyptische museum en zijn Middeleeuwse stadskern valt gemakkelijk tijdens een daguitstap te bezoeken.