stichting MTB Schaijk

Kinderen van vandaag hebben meer zin in binnen gamen dan zomaar buiten spelen. Tenzij ze gestimuleerd worden en iets veel leukers doen. Feit is dat het mountainbiken als gigantisch avontuurlijk wordt beschouwd en veel kinderen na één les willen blijven mountainbiken.

Leer prestaties

Omdat je tijdens de mountainbikesport snelle beslissingen moet maken wordt de aanmaak van grijze stof in de hersenen gestimuleerd. Dit heeft tot gevolg dat de kinderen beter worden in leren en onthouden. Mountainbiken is dus uitermate goed voor de schoolprestaties. Door het sporten wordt ook nog eens een keer endorfine aangemaakt wat een "blijmaakstofje" is. Geen wonder dat de kinderen mountainbiken zo leuk vinden.

Scholen en mountainbike les

Naast de fietsvaardigheidslessen op scholen geven we ook mountainbikelessen aan schoolklassen. Echter de huur van mountainbikes gooit vaak roet in het eten. Door de bijkomende huurfiets wordt de kennismaking met deze tak van sport bijna onbetaalbaar. Uw bijdrage wordt gebruikt voor de aanschaf van o.a. kindermountainbikes, beschermende kleding en oefenmaterialen. Zo kunnen we scholen en groepen kinderen zonder belemmering van goed materiaal kennis laten maken met deze leuke sport.

Indoor bikepark

We hebebn ook een locatie op het oog om een indoor bikepark te maken. In een grote hal wordt een parcours gemaakt waar tijdens de winter en dagen met veel neerslag ook binnen getraind kan worden. Voor het indoor bikepark hebben we een grote bijdrage nodig. Naast het beschikbaar stellen van geld is ook materiaal en arbeid zeer welkom. Het oefen parcurs in het indoor bikepark moet immers ook gebouwd worden.

Sponsors

Met de realisatie van dit park kunnen we de sponsors ook een platform bieden waarbij zij door reclame in de belangstelling staan. Denk eens aan de mogelijkheden, rijden tussen de planten van uw tuinderij, fietsen over de auto van uw garagebedrijf of over de underlaymentplaten met reclame van uw bouwbedrijf. Bovendien zijn ze welkom voor een gezellig dagje sporten met of zonder kinderen, familie, personeel of klanten. Toch prachtig dat u uw bijdrage kunt laten zien aan dit evenement dat heel veel ouders en kinderen trekt.
Uiteraard willen we de sponsors die er prijs op stellen een link naar hun website aanbieden via deze sponsorpagina.