Afbeelding

EsteRun 2024 op 26 mei

ESCHAREN - Op 26 mei wordt de EsteRun weer gehouden, lopen voor het goede doel. De opbrengsten gaan naar de oncologieafdelingen van regionale ziekenhuizen die het geld gebruiken om de (wacht)ruimtes huiselijker te maken. Tijdens de komende editie is het mogelijk om te wandelen of hardlopen. Het startpunt van alle routes is het Gildeterrein aan de Beerschemaasweg 3 in Escharen. (foto: Matt Gerrits)
De hardlooproutes gaan door het Raamdal over afstanden van 5 en 10 kilometer en er is een kidsrun van 400 en 1000 meter. Inschrijven vooraf is mogelijk via www.Esterun.nl. Ook kun je op de dag zelf nog inschrijven op het Gildeterrein. Wandelen kan over afstanden van 6, 10, 15 en 20 kilometer. Het wandelen wordt door DEW verzorgd en is de perfecte voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Inschrijven vooraf is mogelijk via www.dew-escharen.nl en op de dag zelf op het Gildeterrein.
Er zijn deze ochtend ook vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Onder meer langs de route, bij de waterposten en bij de inschrijving. Mail bij interesse naar esther_janssen@outlook.com. De organisatie hoopt ook dit jaar weer vele deelnemers te mogen ontvangen en een mooie bijdrage te kunnen leveren, zowel sportief als voor het goede doel.