Afbeelding

Middelbare scholen trekken veel belangstellenden op open dagen

Algemeen

REGIO - In deze periode van open dagen staan de middelbare scholen gastvrij klaar voor geïnteresseerde bezoekers. Voor groep 7-leerlingen kan het de eerste kennismaking zijn met de middelbare school, terwijl het voor groep 8-leerlingen een belangrijk moment is om hun schoolkeuze te maken.

Elzendaalcollege-Metameer en het Merletcollege hadden hun open dagen zorgvuldig op elkaar afgestemd, tussen 23 februari en 15 maart, om ervoor te zorgen dat iedereen alle scholen kan bezoeken. Met een grote opkomst lieten deze scholen zien dat ze een aantrekkelijke keuze zijn voor toekomstige leerlingen.  
Tijdens de open dagen kregen bezoekers de kans om de scholen van dichtbij te ervaren, docenten en leerlingen te ontmoeten, de sfeer te proeven en deel te nemen aan verschillende activiteiten in de diverse klaslokalen.
Denk hierbij aan spannende scheikundeproefjes, het geschiedenisspel ‘Kopspijkers’, darten bij Aardrijkskunde; ontdek Passies & Dromen en andere verrassende activiteiten die de scholen tijdens deze open dagen presenteerden. Ook werden er informatieve presentaties gegeven.  

Aanmelden brugklas
De laatste week van maart is de landelijke aanmeldweek. Op alle scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen is de aanmelddag op dinsdag 26 maart. Bij het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer melden ouders/verzorgers hun kind aan met een digitaal aanmeldformulier.

Meer informatie over de scholen en het aanmeldproces staat op de websites van de scholen.