Afbeelding

Janna van Tiel start met nieuwe
teken- en schilderlessen in Reek

REEK – Het is weer tijd om creatief bezig te zijn bij biologische kwekerij Valckenhof in Reek. Janna van Tiel geeft vanaf woensdag 3 april of zaterdag 6 april in Reek weer nieuwe teken- en schilderlessen voor kinderen. De lessen vinden plaats op woensdagmiddag van 15.30 tot 17 uur of zaterdagmiddag van 14 tot 15.30 uur. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zes lessen volgen van anderhalf uur. Na afloop van de zes lessen is er een tentoonstelling voor familie en vrienden. "Voor zes lessen, een gezellige tentoonstelling en alle verschillende materialen vraag ik eenmalig een bedrag van 75 euro. Ook voor volwassenen zullen er lessen zijn", vertelt Janna.

Het is voor ieder kind heel belangrijk om zich creatief te kunnen uiten en zijn of haar eigen stijl te ontwikkelen. Daarom laat Janna tijdens haar lessen kinderen op een gezellige en ontspannen manier kennismaken met verschillende materialen zoals waskrijt, acrylverf, inkt, kleurpotlood, aquarelverf, pastelkrijt en houtskool. Ook probeert ze de deelnemers verschillende technieken aan te leren. "Er zijn veel leuke opdrachten waarbij er genoeg ruimte is voor de ontwikkeling van fantasie en creativiteit."
De Reekse heeft veel teken- en schilderlessen gehad en volgde ook een aantal cursussen over tekenen met kinderen. Ze studeerde creatieve therapie in Nijmegen. "Tekenen en schilderen is belangrijk voor een kind", stelt Janna. "Hiermee ontdekken kinderen namelijk nieuwe inzichten en perspectieven. Ze verwerken met behulp van tekenen en schilderen ervaringen, ze leren zichzelf kennen en leren zich te uiten. "Na de vele tekenlessen die zij gaf, heeft zij er nu weer zin in. "Ieder kind is anders, iedere groep is anders, het verveelt nooit. Dat ik lessen mag geven op een prachtige biologische boomkwekerij is uniek en geeft uiteraard veel rust en inspiratie."

Creatieve ontwikkeling
Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen aan de lessen. Janna: "Elke leeftijdsfase heeft een eigen creatieve ontwikkeling en alle leeftijden kunnen daarom van elkaar leren. Ik pas mijn opdrachten aan op ieder kind in de groep en probeer ieder kind op zijn of haar niveau te helpen. Daarom heb ik een maximaal aantal van tien kinderen per groep. Binnen mijn lessen probeer ik een sfeer te creëren waarin iedereen zich veilig voelt en waar het niet alleen maar draait om resultaat."
De cursus bestaat uit zes lessen van anderhalf uur op de woensdagmiddag van 15.30 tot 17 uur of op zaterdagmiddag van 14 tot 15.30 uur in Reek. Na deze lessen is er een gezellige tentoonstelling waar iedereen welkom is om te bewonderen wat de kinderen allemaal hebben gemaakt. Met de data is rekening gehouden met de meivakantie. Voor meer informatie of aanmelding: janna.vantiel@hotmail.com of 06-31534371.

Volwassenen
Krijg je ook zin om aan de slag te gaan en heb je behoefte aan wat tijd voor jezelf óf een nieuwe hobby? Ook voor volwassenen biedt Janna een serie schilder- en tekenlessen aan van vier aansluitende donderdagavonden vanaf 4 april. De lessen duren anderhalf uur, van 19.30 tot 21 uur. "Maak kennis met verschillende materialen en geniet van de rust en het creatief bezig zijn. Voor vier lessen vraag ik eenmalig 50 euro (alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen). Ervaring is niet nodig." Voor meer informatie of aanmelding: janna.vantiel@hotmail.com of 06-31534371.


Voorleesfeest Pasen in bibliotheek Schaijk

SCHAIJK - Vrijdag 29 maart is er van 15 tot 16 uur weer een voorleesfeest in de bibliotheek in Schaijk. Deze keer is het thema Pasen. "We hebben een heleboel paasverhalen, voor deze middag kiezen we natuurlijk de allerleukste uit”, laat de bibliotheek weten. "Na het luisteren mogen de kinderen op ontdekking uit, want… waar zijn toch al die eitjes verstopt? Natuurlijk gaan we ook nog iets moois maken.”
Entree is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.nobb.nl/activiteiten of in de bibliotheek.

Afbeelding