Afbeelding

‘Solliciteren moet je leren’

GRAVE - Op dinsdagavond 27 februari gonsde het in het Merletcollege Grave van de jonge sollicitanten en hun ‘toekomstige werkgevers'. Een mooie traditie vond plaats. Tijdens de lessen Nederlands schreven alle leerlingen uit 4 havo een sollicitatiebrief naar aanleiding van door de Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort aangeleverde advertenties. De Lionsclub nodigde hierop alle kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek.
De leerlingen zaten gespannen te wachten op hun beurt. Iedereen zag er super uit: sommige leerlingen hadden hun haren extra mooi gekapt en anderen hadden extra veel aandacht aan hun outfit van die avond besteed. Tiptop in orde, allemaal.
De vacatures varieerden van begeleider bij een huiswerkinstituut, medewerker van een recreatiebedrijf en assistent in een juwelierszaak tot onder andere tandartsassistente en medewerker bij McDonald's. Meteen na het gesprek evalueerden de verschillende sollicitatiecommissies met de betreffende sollicitant het gesprek en kreeg de sollicitant te horen of hij/zij al dan niet was aangenomen. Bij de meesten was dat gelukkig het geval.
Opgelucht én doorgaans enthousiast kwamen de leerlingen terug in de aula waar de aanwezige ouders, medescholieren en docenten Nederlands uitvoerig hun ervaringen te horen kregen: "Yes, ik ben aangenomen!” Enthousiast vertelden de leerlingen dat ze veel van de sollicitatieprocedure hadden opgestoken. Ook de Lionsclub was tevreden over de kwaliteit van de brieven en de voorbereiding door de leerlingen.
Het Merletcollege Grave zegt blij te zijn met de samenwerking met de Lionsclub en neemt dit project volgend jaar zeker weer op in het curriculum van havo 4.