Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave

The Zone of Interest (foto), zondag 17 maart 15.15 uur en woensdag 20 maart 20.15 uur

Indrukwekkend oorlogsdrama zoals nog nooit eerder verfilmd. Regisseur Glazer laat zien hoe het kwaad zich verspreidde. BBC: ‘Een genadeloos meesterwerk’. Kampcommandant Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie dienstwoning, grenzend aan kamp Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) creëert er een paradijs, wat ze zich niet wil laten afnemen. Op het Filmfestival van Cannes werd de film onderscheiden met de Grand Prix en is tevens de Oscar-inzending voor Beste Internationale Film.

Cocorico, maandag 18 maart 20.15 uur

Wat een unicum, deze film uit 2024 wordt in NL alleen bij ons getoond. Cocorico betekent letterlijk hanengekraai en in de volksmond betekent het; kletspraat. Een film over het aristocratische echtpaar Bouvier-Sauvage en het gezin Martin, van meer bescheiden komaf. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst wanneer hun kinderen aankondigen dat ze verloofd zijn. Om de gelegenheid te vieren, doet het koppel alle ouders een DNA-test cadeau. Maar de resultaten zijn niet wat ze verwacht hadden… opschudding alom!

All of Us Strangers, vrijdag 22 maart 20.15 uur

Adam woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry (Paul Mescal), die het ritme van zijn dagelijkse sleur doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, is Adam veel bezig met herinneringen aan het verleden. Hij voelt een drang om naar de stad waar hij opgroeide te gaan en het huis waar zijn ouders (Claire Foy en Jamie Bell) woonden te bezoeken. Daar lijkt het alsof er niks is veranderd sinds de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden.

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan onze website ( www.filmcafegrave.nl ). Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. We hopen je snel welkom te mogen heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne! Wil je op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Angelo van den Dobbelsteen