Afbeelding

Voorronde talentenjacht ‘Appels en Peren’ in Grave

GRAVE - De voorronde van de regionale talentenjacht ‘Appels en Peren’ gaat door. Op zondag 24 maart zal de theaterzaal van het Filmcafé in de voormalige Bonskazerne in Grave om 14 uur de deuren openen. Het middagvullende programma begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het belooft een verrassende muzikale middag te worden met een grote variatie aan artiesten van alle leeftijden.
Het was even spannend of de voorronde door zou gaan, omdat de aanmeldingen in eerste instantie maar mondjesmaat op gang kwamen. Waar het de laatste weken helemaal goed kwam in Grave, gaan in twee van de vier kernen de voorrondes niet door in verband met te weinig optredens. “Dat is dus een twee keer zo grote kans om in de finale te komen op 9 juni in de schouwburg van Cuijk”, glimlacht Quirijn van den Berk, die tijdens de voorronde in Grave de presentatie voor zijn rekening zal nemen.
Een optreden in de schouwburg is niet de enige prijs. De winnaar wint uiteindelijk een professionele coaching op zijn of haar eigen gebied. “En daarmee helpt de gemeente podiumkunsten en beeldend kunstenaars écht in het zadel”, voegt jurylid Hermine Veltkamp toe.

De voorronde op zondag 24 maart in Grave is voor iedereen gratis toegankelijk. "Als het publiek maar hard klapt voor alle talenten van eigen bodem die zich van hun beste kant gaan laten zien”.