'Zijn er nog enthousiaste dames die basketbal leuk vinden?'

Vervolg van voorpagina

Mieke: “We zijn momenteel met tien vrouwen die wekelijks proberen te komen. Als er iemand niet is, wordt daar door niemand moeilijk over gedaan. We hebben allemaal soms een goede reden om elders naar toe te gaan. Zelf heb ik de indruk dat de scholen voor voortgezet onderwijs hun oudergesprekken expres op dinsdagavond zetten”. Grapje natuurlijk, en beide dames gieren het uit. “Maar tien vrouwen is dan toch veel te weinig. Als er twee ergens anders moeten zijn, wordt het al lastig om een onderling partijtje te spelen”. Ook Wendy weet dat een beperkt aantal leden fikse gevolgen kunnen hebben: “Er is al eerder een recreanten vrouwenteam geweest. Met een vergelijkbaar aantal leden. Als een soort epidemie werd de één na de ander zwanger en was het klaar met ons team”.


'Kom erbij en geniet'
Ook Wendy, uit Beers, kijkt er elke dinsdag naar uit: “Voor mij is het een welkome sociale ontmoeting. Ik geniet van het samenzijn, de sfeer en het sporten. En alle drie ervaar ik met volle teugen. Na het sporten ben ik soms zeiknat van het zweet”. Mieke schiet keihard in de lach. “Nou, nou”. “Ja maar het is echt zo”, lijkt Wendy zich te excuseren. “Vorig jaar is de groep in Laco gestart. Op dinsdagavond dus, van 20.15 tot 21.15 uur. Eén keer per maand hebben we een vijfde kwart. In de kantine van Laco. In het begin kenden we elkaar niet en nu zijn we één gezellige groep, die elkaar gevonden heeft in de combinatie van sport en spel, samenzijn en de sociale contacten. We moeten niets, we moeten niet scoren, speciale technieken, die ons niet liggen, uitvoeren. Gewoon lekker ballen. Elk naar haar mogelijkheden”, gaat Mieke verder.
“Dus, dames uit Grave en omstreken, als je je net als ons nog “jonge meiden” voelt en denkt dat je je nog mooi en sierlijk kunt bewegen, maar de praktijk je dromen teniet doet, dan ben je bij ons op je plaats”. Wendy vult aan: “Je mag natuurlijk eerst een paar keer komen meespelen. Niet om alleen te kijken, maar echt meedoen. Wel een waarschuwing vooraf: Als je eenmaal meegedaan hebt, ben je verkocht. Dan wil je niks anders meer. Het niveau? We spelen eigenlijk zonder niveau. Er is een bal, twee netjes en daar doen we iets mee”.
Mieke: “Het is een volledige work-out. Ook de lachspieren doen mee aan de training. En vergeet je bidon niet, want 60 minuten is best lang en daarom is er een pauze van tien minuten”.
Meld je aan bij het bestuur. Kijk op BV Grave. Of kom meespelen. Leeftijd niet belangrijk.

“Ook altijd gedacht dat je niet kon basketballen? Dan ben je bij ons op de goeie plek”.


Demonstratiewedstrijd rolstoeltennis tijdens open dag THOS Grave

"Zo krijgt iedereen de kans om deze prachtige sporten te ervaren. Om 19 uur geven onze toppers een spannende padeldemonstratie.”
Robin Groenewoud & Maarten ter Hofte, beiden Nederlands kampioen, verzorgen op 16 maart om 17 uur een demonstratiewedstrijd rolstoeltennis.
Daarnaast is er een loterij met aantrekkelijke prijzen, staat er een springkussen voor de kleintjes en trakteert THOS met foodtruck BijBabs op wat lekkers te eten. De open dag wordt afgesloten met een spetterende feestavond met muziek van DJ Brammetjhuu.