Afbeelding

Filmcafé Grave presenteert Donker Keent

GRAVE/KEENT - Op tweede paasdag 1 april om 11 uur vertoont Filmcafé Grave de indrukwekkende filmregistratie van de theatervoorstelling Donker Keent van Stichting Muziektheater Maasmeandering. Na de film is er niet alleen een heerlijke paasbrunch, maar krijg je ook de kans om met eigen ogen de locaties uit de film te ontdekken tijdens een wandeling op Keent onder leiding van Brabants Landschap.

Donker Keent is een fictief verhaal gebaseerd op historische feiten, waarbij de rol van Keent Airstrip B82 (vliegveld Keent) tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Het brengt het leven van een Keentse boerenfamilie, een ondergedoken Joods gezin in Amsterdam en een neergestreken Canadees op indringende wijze tot leven.
Na de film krijg je de kans om met eigen ogen de locaties die een rol speelden in het verhaal te zien. Ontdek de voormalige plaats van de boerderij van de familie uit Keent en sta op dezelfde grond als het Canadese grondpersoneel van het vliegveld. Een naadloze overgang van het witte doek naar de werkelijkheid, waar de film tot leven komt op de plekken waar het verhaal zich afspeelde. Een onvergetelijke ervaring die het verleden dichterbij brengt en de film tot leven wekt in de prachtige natuur van Keent.
Het verhaal, met de ondertitel ‘Bevrijding van vervlogen angsten’, speelt zich af in 1944. Donker Keent weeft de persoonlijke verhalen van angst, vriendschap en overwinning tijdens WOII op een ontroerende manier samen en benadrukt ook de actuele waarde van vrijheid.
De wandeling, start om 14.30 uur vanaf het informatiepunt van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 4 in Keent, op ongeveer 15 minuten fietsen van Filmcafé Grave (Generaal de Bons Kazerne). Na afloop is er ruimte voor koffie, thee en gesprek.