Afbeelding

Een nieuwe lente, een nieuw geluid...

Grave

#WINKELENINGRAVE - De carnavalsconfetti is nu inmiddels wel van de stoepen afgeschrobd en de binnenstadsgeveltuintjes worden nog eens aangeharkt. De Lente ontvangen wij met open armen, zeker in onze Graafse binnenstad. (foto’s: StadjeaandeMaas.nl)

Je ziet het ook aan de winkels waar de voorjaarscollecties op voorraad zijn. Ook zagen we al terrasjes waar in een schraal zonnetje, op een beschut plekje, diverse gasten neerstreken. En zo moet het ook. We hebben het vaak over een levendige binnenstad, maar de levendigheid brengen we er natuurlijk vooral zelf in. Een nieuwe lente, een nieuw geluid... Dat wordt zeker waargemaakt door bedrijven die verhuisden, openden of heropenden.

Oog voor de Streek
Er is al veel geschreven over de nieuwe streekproductenwinkel: Oog voor de Streek. Deze mooie nieuwe winkel is tevens een leerbedrijf en dagbesteding voor visueel beperkten. Loop daar zeker eens binnen en zie het assortiment lokale producten en maak kennis met de mensen die daar dit mooie initiatief gestalte weten te geven. Door gehoor te geven aan de oproep om lokaal te kopen, helpen we winkelgebieden zoals de Graafse binnenstad om hun aantrekkelijkheid te behouden en het aanbod verder uit te bouwen. Oog voor de Streek vind je op de hoek van de Rogstraat en de Brugstraat.

Walk in Concept
Vanaf vorige week vrijdag nam modewinkel Walk in Concept zijn intrek in de grote winkelruimte rechts van Hema Grave. Het assortiment is met nieuwe merken sterk uitgebreid en de zaak oogt licht & luchtig. Maak kennis met de YAYA shop, Nukus, MSCH Copenhagen, Geisha, DWRS, Zusss en vele anderen. Ook voor leuke woonaccessoires kun je er slagen.

Hema
Volop ruimtegevoel geeft ook de al eerder heropende Hema (foto rechtsboven). Ook daar is het assortiment versterkt en vooruitlopend op het honderdjarig bestaan van Hema in 2026 is de winkel helemaal up-to-date gemaakt. Grave loopt met deze totale verbouwing voorop, want een mooi feest heeft nu eenmaal een goede voorbereiding nodig.

Pasen
Over voorbereiding gesproken. Aan het einde van deze maand is het Pasen en dus is het leuk om alvast de sfeer in huis te halen. Onze twee bloemenwinkels in de Klinkerstraat hebben nu dat specifieke aanbod zodat u lekker lang kunt genieten van bloemen, planten en decoratiemateriaal. Bij Snoeperij Heintje (foto links) en de Bakkers Lamers kun je weer terecht voor paaschocolade.

Wij krijgen door de oplopende temperatuur nu ook weer zin om met de fiets op pad te gaan. Grave is door zijn ligging aan mooie fietsroutes dan ook een belangrijke pleisterplaats voor de sportieve wielrijders uit een verre omgeving. Met maar liefst twee bike-shops in de binnenstad wordt aan alle fietswensen voldaan: Noot Bikes van Onno Poelen en Pim Bike van Pim Verbeten staan voor je klaar. Onno voert onder meer de merken Victoria, Flyer, Bikkel, Freebike, Merida, Deraes en Sensa. Pim biedt onder andere Norta, Mooustache en Qwic. Onno en Pim zijn allebei Bosch- en Shimano-dealer.

Minimarkt
Tot slot, over enkele dagen opent midden in de Rogstraat een Minimarkt met buitenlandse levensmiddelen. Binnenkort gaan wij u daarover meer vertellen.

www.stadjeaandemaas.nl 

Afbeelding