Afbeelding

Leo Burgers uit Escharen schrijft boek Graafse Bluf

Grave

ESCHAREN/GRAVE - Leo Burgers uit Escharen heeft een opmerkelijk boek geschreven. De titel van het boek is Graafse Bluf, met als ondertitel Willem ontmoet Anna. Een verwijzing naar Willem van Oranje, die in 1551 trouwde met de Graafse Anna van Buren.

“Het boek vertelt over de inwoners van Grave en biedt een boeiend verhaal om voor te lezen aan kinderen of om zelf van te genieten”, geeft auteur Leo Burgers aan. “Het neemt de lezer mee in de Blijde Inkomst en op weg naar Buren waar het huwelijk plaatsvond. Nog mooier in het verhaal is dat het bruidspaar vervolgens naar Grave reist om hun dankbaarheid te tonen aan de inwoners en Anna haar bruidsjurk kan tonen middels een Blijde Inkomst. Een belangrijke rol is weggelegd voor kleine Frans, de hulpkok uit het kasteel.” 

Het boek is in beperkte oplage (100 exemplaren) verkrijgbaar voor 14,95 waarbij de gehele opbrengst naar de Stichting Kinderfolklore Grave gaat. De boekpresentatie vindt plaats op 16 maart in het Historische Stadhuis tegenover de Sint-Elisabethkerk.