Afbeelding

'Taal geeft toegang tot kansen in het leven'

VELP - Het is goed toeven in het huis van het echtpaar Kenyon-Jackson in Oud Velp bij Grave. De woning biedt onderdak aan CumLingua, een bedrijf dat werkt met en aan talen, met en voor mensen. Het motto 'Taal geeft toegang tot kansen in het leven' is uit hun leven gegrepen. 

Door Freddy Klooté

Debbie, echtgenote van David en moeder van Tim en Daniël, vindt zichzelf een voorbeeld van het motto van het bedrijf dat ze nu samen met echtgenoot David en zoon Tim in een VOF leidt: “Als Engelse heb ik hier in Nederland heel snel mijn weg gevonden door juist de taal mij eigen te maken”. Debbie spreekt onberispelijk Nederlands en nog wat andere talen, is vrolijk, goedlachs, extravert en weet precies wat ze wil. Zoon Tim werkt ook in het bedrijf, is mede-eigenaar en bij de lezers van ArenaLokaal bekend als de jonge voorzitter van het Stadskoor Grave. De derde mede-eigenaar, David, spreek ik deze ochtend niet. Hij is druk bezig met een opdracht. Opdrachten voor CumLingua, op allerlei gebieden die met taal te maken hebben. Van verslagen tot toespraken van politici, vertalen tot hertalen. Met klanten en medewerkers uit de hele wereld.

Debbie Kenyon-Jackson
"Na het afronden van mijn studie Duits, Bedrijfskunde en Frans op de Universiteit van Lancaster, kon ik snel aan de slag in de export van computergestuurde weegapparatuur. Ik had een jaar stage gelopen bij Nixdorf Computers in Duitsland, waar ik belangrijke computervaardigheden heb geleerd."

>> 3