Afbeelding

Graafse Monika Brussaard-Sas genomineerd voor verkiezing beste praktijkopleider 2024

GRAVE - Monika Brussaard-Sas (foto) uit Grave is een van de tien genomineerden in de verkiezing van beste praktijkopleider voor mbo-studenten in de sector ICT & Creative industrie. De verkiezing wordt georganiseerd door de MBO Raad en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.
Monika, eigenaresse van Monika Sas Interieur op de Markt 1 in Grave, leidt sinds 2014 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Monika is blij verrast met de prijs: "Belangrijk in je werk is om een eigen smaak mogen hebben, maar de inleving van de klant vraagt om dit los te laten. Zoeken naar oplossingen. Het proces vindt Monika vooral belangrijk, want daardoor wordt ik ook vaak wakker geschut, en krijg je zicht op vele verschillende mogelijkheden, en dan kan je deze later weer koppelen aan de persoon achter de mens.”
Maandag 13 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Uitblinkersgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de overall-winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.


'Hoe herstel ik van Long Covid?'

REGIO - Ben jij één van de velen die worstelt met Long Covid en wil je weer controle over je gezondheid krijgen? Volksuniversiteit Oss biedt dit voorjaar een cursus aan om te ervaren hoe je Long Covid effectief kunt aanpakken. De cursus wordt geleid door Long Covid therapeut en ervaringsdeskundige Tanja Crabeels en Paula de Visser van Het Helende Huis in Haps. Samen bieden ze een holistische aanpak om te helpen bij jouw herstel.
Wanneer je met Long Covid kampt, is actief blijven niet langer een vanzelfsprekendheid. Het kan al een prestatie zijn als je de dagelijkse huishoudelijke activiteiten zelf kunt uitvoeren. Een korte wandeling kan voelen als een enorme opgave, om nog maar te zwijgen over een bezoek aan de sportschool.In een tweedelige workshop krijg je een diepgaand inzicht in wat Long Covid is en waarom het jou heeft getroffen. Tanja legt uit welke interventies nodig zijn voor herstel en hoe je jouw gezondheid stabiel kunt houden op de lange termijn. "Je zult de werking van je lichaamssystemen begrijpen en ontdekken waarom specifieke acties bijdragen aan je herstel”, aldus Tanja. Een belangrijk onderdeel van de workshop is het identificeren van stressfactoren die je gezondheid belasten, inclusief voeding, en hoe je hierop kunt anticiperen met je levensstijl. Paula deelt graag praktische tips om bewegen, zelfs met beperkte energie, voor iedereen toegankelijk te maken. Een extra voordeel van deze methode is het positieve effect op lichaamsprocessen zoals de bloedcirculatie, het zuurstoftransport en de activatie van het zenuwstelsel. Paula zal bewegingen delen die je op elk moment van de dag kunt integreren. Je bepaalt zelf de frequentie en het niveau van de bewegingen, afhankelijk van je energiepeil. Dit biedt jou de mogelijkheid om in beweging te blijven, zonder de noodzaak van speciale materialen. Door samen te werken aan het omgooien van je levensstijl, zul je tijdens de bijeenkomsten ervaren hoe puzzelstukjes in elkaar vallen en krijg je het vertrouwen om zelf het verschil te maken. Tanja Crabeels is een ervaren natuurgeneeskundige en Long Covid-therapeut. Na jarenlange klachten en zelf te zijn getroffen door Long Covid, heeft ze haar kennis en ervaring ingezet om een succesvol behandelplan te ontwikkelen. Ze heeft al meerdere Long Covid patiënten geholpen om hun gezondheid, werk en sociale leven te herstellen. Paula de Visser verzorgt sinds 2012 beweeglessen voor volwassenen die weinig actief zijn, zoals ouderen en mensen met een kantoorbaan.
De cursus bestaat uit 2 lessen van 2 uur. Start is 15 maart van 10 tot 12 uur in Oss. Kosten 39 euro. Inschrijven via Volksuniversiteitoss.nl. Info: info@volksuniversiteitoss.nl.

Afbeelding