Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave

Special met lunch bij de film Gerlach - zondag 3 maart 15.15 uur
De zaal gaat open om 13 uur. Je kan dan genieten van een heerlijke lunch. Entree special: 19,50. Deze prachtige film vormt een uitstekende aanleiding voor een lunch met streekproducten uit de regio Grave. Dit ter ere van de opening van Oog voor de Streek, de nieuwe winkel op de hoek van de Brugstraat. Jongeren met een visuele beperking verkopen hier streekproducten en zij presenteren zich. De lunch wordt samengesteld door een alliantie van Graafse winkels: zuurdesembrood door Brodijnen, soep van Effe Soep en streekkaas, honing en jam door de winkel. Na de lunch wordt in een korte film een inspirerende inleiding door de makers van de film gegeven. Prachtige documentaire van Aliona van der Horst en Luuk Bouwman. Ze volgen meerdere jaren het leven van boer Gerlach van Beinum. De zeventiger bewerkt al vanaf zijn veertiende het land onder de rook van Schiphol. Naast de uitdaging van de akkers die veranderen onder invloed van klimaatverandering, krijgt hij te maken met rechtszaken, corona en reuma. Ondanks alles blijft hij doorgaan. Een positief mens. Ook de beelden van de vier seizoenen zijn prachtig. Een aanrader in deze ingewikkelde tijden! Op 6 maart wordt deze film nogmaals gedraaid, maar niet als special. Toegang 10,50.

Monster (foto) – maandag 4 maart 20.15 uur
Saori, een weduwe, maakt zich grote zorgen over zoontje Minato. Hij gedraagt zich vreemd en zij vermoedt dat dit door docent Hori veroorzaakt wordt. Ze stormt de school in om verhaal te halen en stuit op bureaucratische schoolbestuurders en voelt zich niet serieus genomen. De waarheid blijkt echter complex. Dit komt in de laatste acte tot uiting. Prachtig verhaal waarbij een gebeurtenis vanuit verschillende perspectieven belicht wordt. Deze coming of age film is genomineerd voor een Oscar voor de beste buitenlandse film.

Special met een hapje en een drankje bij de film Smoke Sauna Sisterhood – vrijdag 8 maart 20.15 uur
Deze special wordt georganiseerd rondom de Internationale Vrouwendag. De zaal gaat open om 18.15 uur. Iedereen is dan welkom (vrije inloop) om getuige te zijn van de onthulling van het kunstwerk “Verbinden” (18.45 uur), gemaakt door vrouwen uit Velp en Grave inclusief AZC. Hierna volgt een muzikaal intermezzo. Toegang tot de special (film + hapje en drankje): 16,50 Diep in de Estse bossen staat een sauna waar vrouwen samenkomen om zich onder te dompelen in rituelen, waar ze nader tot elkaar komen, samen lachen en waar pijn wordt uitgezweet. De vrouwen delen herkenbare universele verhalen en ervaringen en tonen zo het meest intieme samenkomen waar zweetdruppels, water en tranen versmelten. De bijzondere traditie van deze rooksauna staat op de Unesco-culturele erfgoedlijst. Een aanrader, deze visueel verbluffende film over vrouwelijkheid en solidariteit! Op 11 maart wordt de film nogmaals gedraaid, maar niet als special. Toegang 10,50.

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan onze website (www.filmcafegrave.nl). Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. We hopen je snel welkom te mogen heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne! Wil je op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Angelo van den Dobbelsteen