Lokale buitenreclame voor ondernemers: inspirerende voorbeelden

Door Caroline

Deze week kwamen we een artikel tegen over grappige stoepborden. Een goed voorbeeld van creatieve ondernemers die op een originele manier passanten naar hun onderneming proberen te trekken. Stoepborden wekken regelmatig irritatie op bij mensen omdat ze in de weg kunnen staan, omdat ze cliché teksten hebben of omdat ze van ellende bijna uit elkaar vallen. Als je deze borden echter op een leuke manier inzet, kunnen ze jouw bedrijf positief op de kaart zetten.

In het genoemde blog artikel worden diverse grappige voorbeelden genoemd van originele stoepborden, waarbij ze veelal onder te verdelen zijn in woordspelingen (zoals teksten met een knipoog), humor (zoals een bar als opvangcentrum voor mannen voor vrouwen die rustig willen winkelen) en originele visuele voorbeelden zoals cartoons. De gemeenschappelijke deler vormt een creatieve promotie waar mensen niet ongeïnteresseerd aan voorbij lopen.

Lokale promotie
Juist op lokaal niveau werkt buitenreclame goed en is dit een uitstekend middel om voorbijgangers naar binnen te lokken. Behalve stoepborden zijn ook vlaggen, spandoeken en posters geëigende middelen om op te vallen in het straatbeeld. Voor het krijgen van klanten moet men weten dat je bestaat, dus alles begint bij zichtbaarheid.

Heb je een product of dienst geschikt voor de nabije omgeving van jouw bedrijf? Probeer dan ook eens een flyer actie. Een folder uitdelen op straat, of ouderwets huis aan huis, valt altijd op en brengt je ongetwijfeld in contact met nieuwe potentiële klanten. Koppel er een kortingscode aan en grote kans dat de actie nog beter werkt. Bovendien helpt de kortingscode om te meten hoe succesvol de actie was, immers mensen zullen direct om de korting vragen zodat duidelijk is wat de bron is van deze nieuwe klanten. Zorg dat ze blij zijn met jouw dienst, zodat de kortingsactie niet leidt tot een marge daling maar tot een terugkerende klantenkring.

Aan de slag
We hopen dat dit artikel je geïnspireerd heeft om jouw eigen zaak te promoten. Plaats een stoepbord of hang de vlag uit, maar wel op een originele manier! Geen inspiratie? Kijk dan eens op Pinterest, of vraag je Facebook volgers om creatieve ideëen en je zult versteld staan van spontane tips en originele input.

Welke ondernemer in de regio Ravenstein en omgeving voelt zich geroepen om creatief voor de dag te komen?

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties