Gebruik de voordelen van de regio om personeel te werven

Door Caroline

Heb je een groeiend bedrijf in de regio en ben je op zoek naar personeel? Hoe zorg je dan dat je gemotiveerde mensen vindt, ook als je geen bekende multinational in de Randstad bent? Met die vraag worstelen veel lokale ondernemers. Het antwoord is simpel: maak gebruik van jouw locatie en speel in op de behoeften van veel werkzoekenden.

Niet alleen in de grote steden maar ook bij regionale bedrijven vormt het gebrek aan personeel een remmende factor. Goed opgeleide arbeidskrachten zijn snel geneigd om te kiezen voor bekendere bedrijven, veelal gevestigd in stedelijke gebieden. Als lokale ondernemer heb je andere voordelen waarmee je goede mensen kan trekken en behouden. We zetten er hier een aantal voor je op een rij.

Bereikbaarheid
In het begin van hun carriere zijn mensen vaak flexibel en vinden ze het niet erg om wat langer te reizen voor een leuke baan. Naarmate men ouder wordt gaan andere argumenten een rol spelen, zoals het gezinsleven of de balans tussen werk en vrije tijd. Ook vertrekken mensen dan vaak uit de stad. Dit betekent dat je als regionaal bedrijf een groot voordeel hebt om deze groep aan je te binden. Zorg dat je in je vacatures belicht hoe goed jouw bedrijf bereikbaar is met het openbaar vervoer of met de auto en of er parkeergelegenheid is. Immers, iedereen wordt enthousiast van een leuke baan bij een bedrijf met beperkt woon-werk verkeer.

Flexibiliteit
Naast bereikbaarheid is flexibiliteit in werktijden voor veel mensen belangrijk. Zeker in de fase dat werknemers een gezin hebben is het prettig als de begin- en eindtijden enige mate van vrijheid bieden. Ook de mogelijkheid om thuis te werken wordt vaak op prijs gesteld. Hoe makkelijker de werknemer werk en privé kan combineren, hoe groter de kans dat hij of zij tevreden is met zijn baan. Als werkgever zijn de extra kosten veelal beperkt, bijvoorbeeld een thuiswerkplek, maar het effect van tevreden werknemers is ongetwijfeld zeer positief.

Goede voorzieningen
Behalve bereikbaarheid en flexibiliteit is ook de werkplek zelf belangrijk. Denk aan een goed bureau, een comfortabele stoel, voldoende daglicht en een aangename temperatuur. De meeste bedrijven hebben deze basis goed op orde. Daarnaast is natuurlijk een kantine of keuken van belang en voorzieningen als thee en koffie. Tegenwoordig kom je niet meer weg met een kopje filterkoffie, maar is een professionele koffiemachine wenselijk. Goede koffie op het werk is gewoon onmisbaar. En als werknemers ook zelf een latte, espresso of capuccino kunnen maken op kantoor wordt dat enorm gewaardeerd. Koffie is immers voor veel mensen een essentieel onderdeel van hun dagelijkse werkritme.

Teamspirit
Ook immateriële zaken zijn van groot belang voor het welbevinden van werknemers. Een prettige sfeer, teamspirit en betrokken leidinggevenden zijn belangrijke factoren voor het behouden van goede werknemers. Per slot van rekening breng je een groot deel van de week op het werk door en dat houd je niet vol als de werksfeer negatief is. Zorg dat je een heldere strategie hebt zodat iedereen een gemeenschappelijk doel heeft en vergeet niet af en toe een teambuilding event te organiseren.

Al met al kan je als regionale ondernemer aardig wat voordelen bieden om goede krachten te vinden voor jouw bedrijf. Probeer je niet te vergelijken met bekende bedrijven, maar focus op de behoeften van de werknemers in jouw regio en speel daar op in.

Op Arenalokaal kan je ook regionale vacatures plaatsen op https://www.arenalokaal.nl/vacatures

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties