Een geschil met de overheid?

Door Marijn Engelen van Van Laake Engelen Advocaten

Zo ja, dan bent u bij Van Laake Engelen Advocaten aan het juiste adres, of het nu gaat om bijvoorbeeld een uitkering, vergunning of een bestemmingsplan. Dit kunnen ingewikkelde besluiten zijn met grote gevolgen. Juist dan is betrokken en deskundige hulp gewenst bij advies, bezwaar, een zienswijze of wellicht een beroep bij de rechter.

Denk bijvoorbeeld aan het weigeren van een vergunning door uw gemeente, bijvoorbeeld om te mogen bouwen. Of wellicht krijgt uw buurman een vergunning om te mogen bouwen waarmee u het niet eens bent. U vreest overlast en voorziet allerlei problemen. U kunt ook een last onder dwangsom opgelegd krijgen. Dit zijn allemaal zaken waardoor een geschil met de overheid kan ontstaan.

Een ander voorbeeld is het wel of niet ontvangen van een WIA-uitkering van het UWV. De WIA is een uitkering die u ontvangt als u door ziekte niet of minder kunt werken. Stel dat u vindt dat u in aanmerking zou moeten komen voor zo’n uitkering, maar het UWV beslist anders? Dan kunt u in eerste instantie bezwaar maken, waarbij het van het grootste belang is om meteen met de juiste argumenten te komen.

Mr. drs. Marijn Engelen is advocaat en gevestigd in Velp bij Grave. Hij heeft jarenlange ervaring in en specialistische kennis van het bestuursrecht. Hij kan u bij elk probleem met de overheid met raad en daad terzijde staan.
Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Dossiers kunnen omvangrijk en complex zijn. Termijnen in het bestuursrecht zijn vaak kort en fataal. Het is van belang om er op tijd bij te zijn. Dan liggen alle kaarten nog op tafel en kan er samen met de cliënt worden toegewerkt naar een oplossing van het probleem. Soms in overleg met de overheid, maar als het moet wordt het besluit getoetst door een onafhankelijke rechter.

Voor wat betreft de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Er wordt dan direct bekeken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging of een pro deo advocaat).
Mogelijk heeft u een rechtsbijstandsverzekering. U bent niet verplicht om een door de verzekering voorgestelde advocaat te accepteren. U hebt altijd recht op een advocaat naar uw eigen keuze. Uw verzekering draagt de kosten.

Mr. drs. Marijn Engelen heeft naast het bestuursrecht ook ruime ervaring in het personen- en familierecht (echtscheiding, alimentatie, gezag en omgang), goederenrecht en verbintenissenrecht. Kijk voor meer informatie op www.vanlaake-engelen.nl of neem rechtstreeks contact op per e-mail via engelen@vanlaake-engelen.nl of telefonisch via 0486–854000.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties