Grave

WF Grave herrijst als feniks uit as

Door Jaap Schouten

GRAVE - Walking Football Grave/ EGS’20 komt ongeschonden uit de coronacrisis en herrijst zelfs als een prachtige feniks uit de as. Een nieuwe naam, nieuwe tenues, een fonkelnieuw sportpark en sinds kort ook een nieuwe Wandelvoetballer van het Jaar. Die eer gaat, ook al is het maar voor een half jaar, naar Jan van de Akker uit Uden. WF Grave, dat al weer volop traint onder leiding van Jan Schaap, is vol verwachting van een betere tweede helft van 2021.

Jan van de Akker (midden) ontvangt de befaamde Wandelvoetbalstoktrofee uit handen van Wijze Mannen Theo Aarts (links) en Kees van Gent.

Jan van de Akker is de stille kracht op het middenveld van WF Grave. Het type speler dat altijd present is, vol inzet en bezieling speelt en nooit klaagt en moppert. Een buitenbeentje in de spelersgroep dus, die steevast plotseling opduikt en onderschept wanneer de tegenstander met een splijtende pass het middenveld wil doorklieven. Jan van de Akker nam de eretitel Wandelvoetballer van het Jaar 2021, met de bijbehorende Wandelvoetbalstoktrofee, in ontvangst van Kees van Gent van de Wijze Mannen van WF Grave – tevens de jury. De prestigieuze en stokoude wandelstok, die naar verluid in bezit is geweest van Charlie Chaplin en de veertiende Dalai Lama, wordt ieder jaar zwaarder en imposanter omdat de traditie verreist dat de winnaar er een persoonlijk item aan hangt. Dat kan een voetbalsok zijn, een felbevochten Vierdaagsekruisje of een flesje Jägermeister, dat overigens door één van de voorgaande winnaars werd leeggedronken tijdens “een moeilijk moment”.

Climax
Het ging van climax naar hoogtepunt tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van WF Grave in de sfeervolle, maar coronabestendige achtertuin van bistro-zalen De Brouwketel. Bij de prijsuitreiking van de Curieuste Coupe Corona, bedoeld om via foto’s een blik te bieden op alle wild groeiende coronakapsels van de walking footballers, ontvingen Piet van Amstel (1e) en Theo Cools (2e) een kappersbon en kregen Ton Vissers en Tiny ten Haaf (gedeeld 3e) een oranje KNVB-handdoek. Ook aan alle andere deelnemers was gedacht. Uit handen van good-old Ad Mellaard ontvingen ze een leren bal, waar door veelvuldig heen en weer getrap weliswaar de flarden aanhingen, maar die door de handtekeningen van alle Wijze Mannen plotseling toch een collectors item was geworden. WF Grave hield daarna de adem in voor de presentatie van de nieuwe tenues. Een fors gevulde mannequin, in wie velen net boven de riante boezem het gezicht van voorhoedespeler Jan Aldenhoven herkenden, fladderde als een volleerd fotomodel door de gangpaden langs de verlekkerd kijkende wandelvoetballers. De volledig zwarte voetbalkleding viel goed in de smaak bij WF Grave. “Ook zeer geschikt voor uitvaarten”, was het net hoorbare commentaar achterin de tuin. Walking Football Grave/EGS’20 staat op de drempel van een zorgeloos after-corona tijdperk, groeit als kool met leden uit het hele Land van Cuijk, ziet eruit om door een ringetje te halen en mag weer doen waarin ze eigenlijk het allerbeste zijn: een feestje vieren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties