Escharen

Walking Football Estria weer de wei in

Door Jaap Schouten

ESCHAREN - De mannen van WF Estria hebben na wekenlange voetbal-onthouding door het coronavirus de draad weer opgepakt. Afgelopen dinsdag was de eerste aangepaste training onder leiding van Jan Schaap en de superveteranen zullen de hele maand mei ook op vrijdagavond trainen.

Theo Aarts (midden) van de Wijze Mannen legt vooraf de spelregels uit aan de spelers van WF Estria. Naast hem in blauw trainingspak Jan Schaap, die een uitstekende corona-training verzorgde.

Onder een strakke regie en helemaal volgens de geldende regels waren 13 walking footballers van WF Estria ruim een uur actief op het droge en hobbelige trainingsveld op de Kranenhof. Om het balgevoel weer een beetje terug te krijgen, trok Jan Schaap een aantal specifieke oefenvormen-met-bal uit de kast. De meeste WF-ers moesten duidelijk weer even wennen aan de bal en aan hun eigen lichaam in sportstand. Spieren en gewrichten kwamen pas na veel gepiep en gekraak aan de gang. Een partijtje werd, gezien de corona-dreiging voor deze risicogroep, niet gespeeld, maar de mannen waren overwegend blij en opgelucht om weer op het veld staan. En om elkaar weer te zien. Op afstand, dat dan weer wel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties