Escharen

WF Estria vol vermaak in Venlo

Door Jaap Schouten

ESCHAREN - WF Estria won alleen de voetbalquiz na afloop, maar vermaakte zich desondanks uitstekend op het Walking Football-toernooi van VVV in Venlo. Voetballen in stadion de Koel, zonnetje erbij, een overdadige lunch en natuurlijk het biertje na afloop in de businesslounge: de wandelvoetballers uit Grave waren in hun element. Dat lieten ze op het veld trouwens niet zien.

WF Estria trad met twee teams aan in Venlo, dat de organisatie van het jaarlijkse toernooi –met clubs als Roda JC, Fortuna Sittard en MVV- weer subliem had geregeld. Zeer welkom was gastspeler Ben de Bruin, die moeiteloos kon aanklampen aan het niveau van WF Estria. WF Estria-1 won de eerste wedstrijd dankzij een assist van Ben, waardoor Jaap Schouten kon scoren. Estria-2 ging direct onderuit door enkele foutpasses en kreeg met 2-0 om de oren. Zo werd al snel de toon gezet.

De beide teams konden verderop in het VVV-toernooi niet echt potten breken, hoewel Estria-1 (met verder Tiny ten Haaf, Jan Aldenhoven, Kees Claassen en Ton Vissers) zich met een reeks gelijke spelen en een enkele winstpartij nog aardig wist te handhaven. Estria-2 (Ad Mellaard, Bert Kroes, Theo Aarts, Tiny Verberk, Herman Awater, Marius van Boekel en Noud Gosens) scoorde er flink op los (Marius topscoorder met 5 doelpunten), maar verloor de meeste wedstrijden. Zeven wedstrijden bleken duidelijk teveel van het goede en het tempo was uiteindelijk zo laag, dat de spelers bijna omvielen. WF Estria sleepte zich naar het einde. Gelukkig deden de resultaten er in Venlo niet toe: er zijn geen winnaars en geen ranglijsten, maar alleen een beker voor het sportiefste team. En die zal WF Estria nu eenmaal nooit winnen. Gelukkig toonde Herman Awater zich tijdens de gezellige nazit een wandelende voetbalencyclopedie en won de quiz en een bal, gesigneerd door alle VVV-profs. Zo keerde WF toch nog met een prijs huiswaarts.

Foto: WF Estria bespreekt het strijdplan in Venlo, v.l.n.r.: Ad Mellaard, Ben de Bruin,  Vissers, Herman Awater, Theo Aarts, Kees Claassen en Marius van Boekel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties