Escharen

WF Estria verzaakt in Venlo

Door Jaap Schouten van Walking Football Estria

GRAVE/VENLO - Dat was weer even wennen voor de pensionado’s van Walking Football Estria: om acht uur vertrekken naar Venlo voor het jaarlijkse wandelvoetbaltoernooi van VVV. Of het nu aan dat vroege tijdstip lag of aan een algeheel vormverlies, feit is dat de wandelvoetballers uit de gemeente Grave er deze reis niet erg veel van bakten. Behalve natuurlijk na afloop.

Hoeveel..? De mannen van WF Estria testen hun gehoor in Venlo. V.l.n.r. Theo Aarts, Theo Cools, Andre Leurs, Herman Awater, Kees van Gent, Tiny ten Haaf, Tiny Verberk, Bert Kroes, Henk Wijdeven, Henny Derks.

Coach Appie Aalbers had de mannen van WF Estria opgesplitst in twee teams, die het op de kunstgrasvelden bij stadion De Koel opnamen tegen een achttal Limburgse ploegen. Spelers die moeite hadden om het tactisch plan te volgen, konden zich vooraf melden voor een gratis hoortest bij de bus van een handige ondernemer die gericht zijn doelgroep opzocht. Estria 1 ging flitsend van start met een klinkende overwinning (3-0), met good-old Ad Mellaard die samen met Tonny Vissers als een veldheer de lijnen uitzette. Theo Aarts speelde achterin een puike partij, evenals de voorhoede met Tiny Verberk en Bert Kroes die opnieuw de zevenmijlslaarzen had aangetrokken en er op los scoorde. Estria 2 ging een veld verder direct hard onderuit met een 5-2 nederlaag, onder meer door een verkeerd getimede wissel. Het loopvermogen van de voorhoede liet zwaar te wensen over, waardoor al na tien minuten op dezelfde vierkante meter slijtplekken ontstonden. Laatste man Tiny ten Haaf en allerlaatste man Theo Cools deden wat ze konden, maar konden het tij niet keren. Nieuw lid Andre Leurs bleek een echte aanwinst voor WF Estria, vooral buiten het veld.
Het uitstekend georganiseerde -en altijd gezellige toernooi in Venlo ontwikkelde zich tot een echte slijtageslag, waardoor de twee vrouwelijke EHBO-ers hun handen vol hadden. En daar was WF Estria natuurlijk als de kippen bij: bij Tiny Verberk moest een stijf been worden verholpen, terwijl Bert Kruis klaagde over kramp in de liezen. Voetballend werd het er allemaal niet beter op: in de laatste wedstrijd kreeg Kees van Gent nog een wereldkans voor open doel, maar hij struikelde helaas over zijn linkerbeen. Kees miste ook de beslissende penalty en is nu voor straf verbannen naar Spanje. Al met al eindige Estria 1 op de zesde plaats en Estria 2 haalde de poedelprijs. Geen beste beurt dus, maar tijdens de prijsuitreiking en de lunch had WF Estria alweer het hoogste woord. Daarna vloog het gezelschap moe maar voldaan richting Grave-centrum. De mannen waren opvallend opgewekt en vrolijk, na het horen van belangrijk nieuws: het vakantiegeld bij de AOW was gestort. En zo werd het nog lang onrustig op de zonovergoten terrasjes in de binnenstad.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties