Grave

Walking Football Estria trots op eretitel Piet van Amstel

Door Jaap Schouten

GRAVE - WF Estria heeft sinds afgelopen vrijdag een echte hoogheid in zijn midden: Piet van Amstel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Niet zozeer vanwege zijn verdiensten op het voetbalveld, maar omdat hij sinds 2007 portier en manusje-van-alles bij de Schouwburg in Cuijk is. Ook was hij betrokken bij alle tien edities van het Ballonfestival in zijn woonplaats Grave en was hij jarenlang bestuurslid bij de Harmonie Stad Grave.

Uiterst rechts Piet van Amstel met naast hem Sije Visser. In Estria-tenue verder Bert Kroes en Tiny Verberk en, nog net zichtbaar, Herman Awater.

Volgens de koning heeft Piet van Amstel een groot organisatietalent, behoudt hij te allen tijde het overzicht en beschikt hij over een enorm netwerk. “Een echt mensenmens met een hart van goud”, staat er in de beschikking van de koning.
Bij de Cuijkse schouwburg kreeg Piet van artiesten en technici de liefdevolle benaming ‘artiestenpapa’. Ook bij WF Estria, waarvan hij vanaf het begin lid is, wordt hij door zijn ploeggenoten op handen gedragen. Dat heeft ook als reden dat Piet om fysieke redenen even is uit gevoetbald, maar, zegt hij zelf, een come-back is in de maak. Piet levert op veel andere manieren bij WF Estria zijn bijdrage: hij is vaak aanwezig bij de dinsdagochtendkoffie, is speaker bij het jaarlijkse walking football-toernooi en is gangmaker op feestjes en bijeenkomsten van WF Estria en enthousiast verteller van (meestal schuine) mopjes. Maar dat weet de koning gelukkig niet. WF Estria is trots op zijn enige Lid met de hoofdletter L.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties