Escharen

Walking Football Estria tankt calorieën voor winterstop

Door Jaap Schouten van Walking Football Estria

ESCHAREN - De calorieën vlogen je om de oren tijdens de allereerste Happy Vette Hap Happening van WF Estria. De wandelvoetballers-op-leeftijd werden na de training in de Estria-kantine meedogenloos volgepropt met schalen vol loempia’s, frikandellen en broodjes kroket, zoveel als de wandelvoetballers konden eten. En dat was heel wat.

Tiny Verberk (links) en Bert Kroes geven het goede voorbeeld tijdens de eerste Happy Vete Hap Happening van WF Estria.

De Happy Vette Hap Happening is een nieuwe uitvinding van het bestuurscollege van WF Estria, de Wijze Mannen. De calorierijke vreetpartij kan uitgroeien tot een traditie waarbij de met levenswijsheid doordrenkte voetbalmannen op één dag in het jaar symbolisch de middelvinger opsteken tegen gezonde voedingsadviezen, groente en fruit, afvallen, de zwarte pietdiscussie, trapliften, dementie, hardlopen, bemoeizuchtige echtgenotes, politici in het algemeen en minister Wiebes in het bijzonder.

Aan dat lijstje kan sinds kort ook de Nijmeegse keukendivisieclub NEC worden toegevoegd, nadat een grote delegatie van WF Estria afgelopen zondag de wedstrijd tegen Sparta in De Goffert bezocht. Het zeer matige veldspel van NEC zorgde voor verbijstering en veel commentaar van de wandelvoetballers uit de gemeente Grave, die met in totaal 932 jaar voetbalervaring verzuchtten: ‘Zijn wij nu zo slim of zijn zij nu zo dom?’ WF Estria overweegt om de selectie van NEC uit te nodigen voor een training in positiespel en voetbalslimheid, natuurlijk onder leiding van de eigen trainers Ad Mellaard en Ab Aalbers. Om te kijken hoe het moet. En als het dan nog niet lukt, kunnen ze altijd nog aanschuiven bij de volgende Happy Vette Hap Happening.

WF Estria maakt zich nu op voor het jaarlijkse eindejaarfeest op 1 december, waar de belangrijke uitverkiezing van de “Wandelvoetballer Van Het Jaar’ zal plaatsvinden. De Wijze Mannen zijn al vele avonden in vergadering bijeen om te komen tot de juiste keuze, die inmiddels unaniem is gemaakt en angstvallig geheim wordt gehouden tot 1 december. Daarna hervat WF Estria de winterstop van in totaal twee weken. Bang om lichamelijk in te teren hoeven de wandelvoetballers overigens niet te zijn: gezien de enorme hoeveelheid weggewerkte kroketten en frikandellen tijdens de Happy Vette Hap Happening kan WF Estria makkelijk tot maart 2021 in winterslaap blijven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties