Escharen

WF Estria schuift aan in Uden

Door Jaap Schouten

ESCHAREN/UDEN - Wandelvoetballers houden van wedstrijden in de namiddag, want daarna is het legaal borreltijd. WF Estria, dat uit zelfbehoud altijd op de vroege dinsdagochtend traint en het meestal bij koffie houdt, was dan ook niet meer weg te branden in de nazit bij UDI’19. Gevoetbald werd er ook: tijdens een zonnige namiddag werd nipt verloren in Uden.

Vòòr de wedstrijd tegen UDI’19 deed Kees van Gent nog alles goed: hij ontfermt zich over de nieuwe ballen.

Onder toeziend oog van coach Ab Aalberts, die zelfs op zijn verjaardag het voetbal niet kon laten, probeerde WF Estria in Uden vast een aantal nieuwe spelpatronen uit. In de eerste helft verliep dat belabberd: door te veel ruimte op het middenveld weg te geven vlogen bij laatste man Theo Aarts de doelpunten om de oren. De tweede helft werd er compacter gespeeld en meer druk gezet op Udi ’19, dat daardoor fouten maakte. Noud Gosens was beter aanspeelbaar en schuivende rechtsbuiten Kees van Gent kreeg kans op kans. Uiteindelijk verloor WF Estria met 6-5.

Schalke 04
De tijd dringt voor WF Estria, want begin april wacht een voorname Duitse tegenstander in de vorm van Schalke 04, waarvoor de wandelvoetballers uit Grave afreizen naar Gelsenkirchen. Naar verwachting wordt het tegen de Duitsers behoorlijk fysiek, zoals dat ook hoort in een Hollands-Duitse clash. Betonblok Tiny Verberk, de trukendoos van Noud Gosens, de uitschuifbenen van André Kivits en de nog steevast opstomende linksback Ad Mellaard kunnen tegen Schalke 04 een doorslaggevende rol spelen, terwijl WF Estria met Bert Kroes eigenlijk al bij voorbaat de verbale oorlog wint.

Wedstrijdevaluatie
Aan de toog -waarvoor de WF Estrianen diep in hun hart eigenlijk kwamen- was de wedstrijdevaluatie zoals gebruikelijk kort maar hevig, waarna de discussie natuurlijk snel verschoof naar de fusie- en nieuwbouwperikelen van de drie Graafse voetbalclubs. De lekke band, die het EGS-fusievoertuig tijdens de afgelopen gemeenteraadsvergadering opliep, werd in geuren en kleuren uitgelegd aan de mannen van UDI’19, die er weinig van begrepen. WF Estria dubt verder over de beoogde nieuwe naam EGS en de kleur van het wedstrijdshirt: paars. WFEGS klinkt als een hockeyclub en de kleur paars brengt de mannen (gemiddelde leeftijd bijna 70) weer helemaal terug naar hun hippe jeugd: flower power, Woodstock en ban-de-bom. En een volle en vooral lange haardos. Zo bezien is de cirkel voor WF Estria bijna rond. Vol jeugdsentiment aanvaarde WF Estria de terugreis naar de Kranenhof, de plek waar het straks allemaal moet gebeuren. Old Stars EGS met wat flinke paarse sterren op het tenue: WF Estria blijft vooruit denken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties