Escharen

Walking Football Estria krijgt draai om de oren in kolenpot

Door Jaap Schouten van Walking Football Estria

ESCHAREN/GELSENKIRCHEN - WF Estria kreeg in Duitsland flink de oren gewassen door de ’Alte Herren’ van FC Schalke 04. In Gelsenkirchen kregen de wandelvoetballers uit Grave geen poot aan de grond tijdens een toernooi met FC Schalke 04 en ook FC Twente. Het was desondanks een geslaagd snoepreisje naar de ‘kolenpot’, zoals het Ruhrgebied ook genoemd wordt, omdat WF Estria alle voetbalproblemen diezelfde avond nog kundig oploste tijdens een urenlange evaluatie aan de hotelbar.

WF Estria verkneukelt zich in de kleedkamer van de profs van FC Schalke 04, v.l.n.r. Kees Claassen,Tiny Verberk, Henny Derks, Ab Aalberts, Ton Vissers, Andre Leurs, Kees van Gent, Noud Gosens, Tiny ten Haaf, Henk Wijdeven, Jan Aldenhoven, Bert Kroes en Theo Aarts.

FC Schalke 04 houdt van Hollanders en sinds kort van Brabanders in het bijzonder. De Duitse topclub, die nu onderaan de ranglijst bungelt, ziet de Nederlandse trainer Huub Stevens al jaren als superheld en nu als reddende engel. Onder Stevens won Schalke 04 in 1997 al de UEFA-cup. Het verplaatsbare veld uit de Veltins Arena, het imposante stadion van de club, is afgekeken van Vitesse in Arnhem. En onlangs smulde de walking football-afdeling van Schalke 04 van de ongekende inmaakpartij tegen WF Estria, dat zich als een mak schaap naar de slachtbank lieten voeren. Nee, de Hollanders zien ze heel graag komen bij Schalke.

Urinoir

Het uitje naar Gelsenkirchen, mede mogelijk gemaakt door Jacobs Cuijk Wonen en Slapen, was zo mooi begonnen voor de14 wandelvoetballers uit Grave. Een rondleiding door het stadion van FC Schalke 04 bracht aan het licht dat er 62.271 toeschouwers in kunnen, dat de verplaatsbare grasmat 11.000 ton weegt, dat er 30.000 liter bier per wedstrijd doorheen gaat en dat de kleine topvoetballer Olaf Thon in de kleedkamer over een eigen, laag gehangen urinoir beschikte. Dat Theo Aarts, organisator van het evenement, na een onverwachte beweging de massagetafel in de kleedkamer van profs bijna sloopte, mocht de pret niet drukken. Na een lichte sportmaaltijd in het hotel, waar Bert Kroes de kroon spande met acht chipolata-worsten en een berg frites en joekels van schnitzels de spelers om de oren vlogen, ging het voldaan per auto naar het stadion. Onderweg werden de Hollanders nog welkom geheten met wat felwitte flitsen uit verkeerscamera’s.

Schijnbewegingen
Eenmaal op het veld werd het de beide teams van WF Estria al snel zwart voor ogen, door de snelheid, de robuustheid en het sterke positiespel van de Duitsers. Het werd voor Schalke een waar doelpuntenfestijn. Voordat WF Estria antwoord kon geven op de vraag wat en waar ‘Esgaren’ was, lagen er al twee ballen in het verkeerde mandje. De walking footballers uit Grave stonden er bij en keken er naar. De voorhoede kwam niet aan de bak, de middenvelders trapten vooral zelf in hun schijnbewegingen en ook de achterhoede kon de Duitse furie niet stoppen. En ook tegen de oude walking tukkers van FC Twente gingen beide teams uit Grave roemloos ten onder. WF Estria deed daarna waar het echt goed in is: zuchten, zitten en zand erover. Het is dan tijd voor belangrijker zaken. Vloeibaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties