Escharen

Ad Mellaard Wandelvoetballer van het Jaar bij WF Estria

Door Jaap Schouten van Walking Football Estria

ESCHAREN - WF Estria heeft een nieuwe ‘Wandelvoetballer van het Jaar’. Ad Mellaard werd tijdens de traditionele eindejaarsbarbeque in de Brouwketel in Escharen uitgeroepen tot nieuwe held van het komend sportjaar. Een terechte keuze, vond ook Sinterklaas die zich helemaal thuisvoelde bij de seniorenvoetballers en hun aanhang.

De walkingvoetballers van WF Estria tonen trots hun oorkondes. Uiterst rechts Ad Mellaard, de nieuwe ‘Wandelvoetballer van het Jaar 2019’.(foto: Anna-Marie Verberk)

Sinterklaas, zelf in Spanje een verwoed wandelvoetballer, omschreef de spelers van WF Estria met rake typeringen en trakteerde ze allemaal persoonlijk op een oorkonde met de bijnamen van legendarische voetballers zoals der Bomber, Pluisje, de Tank, IJzeren Rinus en de Blonde Pijl. De voetbalmannen glommen stuk voor stuk van trots en opwinding en de oorkondes werden direct veiliggesteld in de handtassen van de partners.

Met de uitverkiezing van Ad Mellaard tot ‘Wandelvoetballer van het Jaar 2019’ onderschrijft WF Estria de grote verdiensten die hij voor de club heeft. Mellaard is het boegbeeld van WF Estria en al vanaf het allereerste moment actief bij de club, waar hij destijds door zijn voetbalcollega en oprichter van WF Estria Cees Kornelis bij werd betrokken. Ad, die zijn profcarrière begon bij Fortuna Vlaardingen, vanaf 1967 negen seizoenen voor NEC speelde en daarna bij Vitesse, is nog steeds een gepassioneerd voetballer met een overdosis aan spelinzicht en techniek. Bij de warming-up geeft Ad lichamelijk altijd het goede voorbeeld, terwijl de overgrote meerderheid van de wandelvoetballers al vrij snel door de hoeven zakt. Ad Mellaard ontving de prestigieuze en stokoude Wandelvoetbalstoktrofee uit handen van de vorige winnaar Tonnie Vissers. Het heupflesje Jägermeister, dat al tientallen jaren aan de stok hangt en volgens de overlevering nog van Churchill is geweest, bleek leeg en opgedronken tijdens een ‘moeilijk moment’, aldus Vissers.

Het had overigens niet veel gescheeld of de uitverkiezing was in het water gevallen, zo verklapte de maffiose voetbalmakelaar Mino Ravioli, die toevallig op de eindejaarsbbq verzeild raakte. Volgens hem waren er vergevorderde plannen om de technische staf van WF Estria, Ad Mellaard en de ‘kleine generaal’ Ab Aalbers, te verkopen. Ravioli, die naar eigen zeggen nog steeds moeilijk kan kiezen of hij de Ferrari en de Maserati pakt, ging ook nog in op de transfers van Kees trek-naar-binnen van Gent en Bert Kroes, die inmiddels op het oude, vertrouwde nest zijn teruggekeerd. Wijze Man Theo Aarts verzorgde het propvolle jaaroverzicht van WF Estria, waaruit bleek dat de wandelvoetballers eigenlijk een heel zwaar leven hebben- en dat ná hun pensioen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties