Escharen

Walking Football Estria heeft zadelpijn na teambuilding

Door Jaap Schouten

ESCHAREN - Zadelpijn, rubberen benen en bierklotsende buiken: het was weer afzien tijdens de jaarlijkse teambuilding-dag van Walking Football Estria. Toch was het niet alleen hard werken op de fiets, want de 23 deelnemers genoten van mooie verzichten vanuit de Millse molen, super-worstenbroodjes en een survivaltocht door één van de mooiste tuinen van Oost-Brabant. Waarom op de fiets? Veel leden van WF Estria fietsen nu eenmaal beter dan ze voetballen.

WF Estria ‘neemt’ de molen in Mill: v.l.n.r .Kees Claassen, Bert Loeffen, Henk Wijdeven, Henny Derks, André Kivits, Bert Driessen, Tiny ten Haaf, Jan Hermanussen, Theo Cools, Bert Kroes, Jan Schaap, Peter Pas, Peter Pijnappels, Tiny Verberk en Ben de Bruin.

Natuurlijk begon het traditionele uitstapje van WF Estria met een kop koffie en een hoop geleuter bij trouwe sponsor Bar-Bistro De Brouwketel . De deelnemers werden door organisatoren Marius van Boekel en Tiny ten Haaf opgesplitst in kleine groepjes, die met een routebeschrijving op pad gingen en -tot verbazing van velen- allemaal de eerste tussenstop bereikten. Bij de molen in Mill werden de walking footballers door lid André Leurs en zijn vrouw Irma getrakteerd op zijn befaamde worstenbroodjes- ook bekend van de bekroonde slogan ‘Van kop tot kont, worst in de mond’. Een riskante klauterpartij tot in de nok van de molen bracht WF Estria in hogere sferen vanwege het sublieme uitzicht.

Gekkenboom
Na een flinke trappartij door de binnenlanden van het Land van Cuijk belandde WF Estria in het doelgebied: de wondertuin van WF-middenvelder Noud Gosens en zijn gastvrije vrouw Wil in Vianen. Noud nam de wandelvoetballers mee op expeditie en vertelde gepassioneerd over zijn biotoop. Daarbij maakte de ‘gekkenboom’ het meeste indruk: de bladeren van die boom ritselen zo rustgevend, dat gestichten hun gekke patiënten eronder plaatsten om weer rustig te worden. De serene rust werd even later wreed verstoord door een luide aria van Bert Kroes vanaf een boomhut, waardoor Noud de torenvalken, herten en uiltjes voorlopig even zal moeten missen in zijn wilde tuin. Gelukkig was daar McKees van Gent, die net op tijd de hamburgers in topconditie had en die vielen zeer in de smaak bij WF Estria. Net zoals het bier trouwens, dat er weer in hectoliters doorheen ging. Tijdens de gezellige nazit werden de verhalen zoals gebruikelijk steeds sterker en luidruchtiger en uiteindelijk ging WF Estria welgemoed -en hier en daar wat schommelend- op huis aan. De conclusie: aan het team hoeft verder niet gebouwd te worden. Dat zit wel snor.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties