Escharen

Walking Football Estria gaat helemaal los in Oss

Door Jaap Schouten van Walking Football Estria

OSS/ESCHAREN - WF Estria kwam niet uit de startblokken in 2019: de wandelvoetballers uit Grave vlógen eruit. In het eerste serieuze toernooitje van het nieuwe jaar tegen de All Stars uit Oss, toch één van de betere tegenstanders, werden alle wedstrijden gewonnen. Dat is een flinke opsteker voor WF Estria, dat zijn coach Ab Aalberts door ziekte moest missen en zelfstandig een fantasieopstelling uit de hoge hoed toverde. Plotseling bleek alles precies te passen. Ook op het veld.

De wandelvoetballers uit Grave en Oss presenteren zich op een gezamenlijke elftalfoto in het Frans Heezen Stadion in Oss.

In het knusse Frans Heezen Stadion in Oss (4561 zitplaatsen, geen enkele bezet) formeerde WF Estria, met hulp van drie Osse Old Stars, twee teams die, samen met de beide teams van Oss, succesvol een gezamenlijke warming-up afwikkelden. In de eerste wedstrijd werd het A-team van WF Estria overtroefd door het broederteam, waar onder meer Noud Gosens slim profiteerde van enkele verdedigingsfoutjes. Ook Tiny Verberk, die zichzelf bij het omkleden in de kleedkamer al had geblesseerd, speelde desondanks een solide partij achterin. WF Estria-A speelde te statisch, had geen aanspeelpunt voorin en miste enkele opgelegde kansen. Zo won het B-team, met verder Herman Awater, Kees van Gent en Bert Kroes, de pot- die later de finale bleek te zijn. Want vervolgens werden door beide teams alle wedstrijden tegen de Osse Old Stars gewonnen.
En dat gebeurde met vaak oogstrelend voetbal, waarbij de wandelvoetballers elkaar makkelijk vonden op het ideaal aanvoelende kunstgras, een altijd bespeelbaar tapijtje dat WF Estria al jaren mist op sportpark De Kranenhof. Team A stuurde André Kivits naar voren en had daarmee een robuust aanspeelpunt voor onder meer Ad Mellaard, Marius van Boekel, en Henk Wijdeven. Dat leverde al snel doelpunten op, terwijl het tandem Theo Aarts/Jaap Schouten, achterin de deur redelijk gesloten hield. En zo verliet WF Estria gloeiend van trots het stadion, om in de kleedkamer in woord en gebaar de onderlinge wedstrijd nog eens over te doen. Wel viel het op dat instant formatie van beide teams op het veld zo goed uitpakte. Coach Ab Aalberts heeft bij zijn terugkeer heel wat uit te leggen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties