Escharen

Walking Football Estria energiek langs DAW Schaijk

Door Jaap Schouten

SCHAIJK - Met een volle spelersbus en een lekker zonnetje op de achterbank vertrok WF Estria naar DAW in Schaijk, voor het jaarlijkse onderlinge Walking Football-toernooi tussen beide streekgenoten. Na de deceptie tegen Berghem Sport, een maand geleden, was het tijd voor herstel en revanche en die kwam er. WF Estria heeft het zelfvertrouwen weer terug. Voor zolang als het duurt, natuurlijk.

Betrapt! Wandelvoetballers van WF Estria gaan vlak voor de wedstrijd nog aan het gebak: v.r.n.l. Ad Mellaard, Tiny ten Haaf, André Leurs, Herman Awater, Hennie Derks, Jan Schaap, Bert Loeffen, Peter Pijnappels, Ton Vissers, Noud Gosens, Tiny Verberk en Bert Kroes.

WF Estria voelt zich verwant met de wandelvoetballers uit Schaijk, niet alleen omdat de politiek er in beide plaatsen een potje van maakt, maar vooral omdat de wandelvoetballers uit Grave drie jaar geleden in de kraamkamer van DAW Schaijk nadrukkelijk aanwezig waren. WF Estria verzorgde er een demonstratietraining en sindsdien bloeit het Walking Football in Schaijk als een tierelier. Dat schept een band.

WF Estria trad met drie teams aan op het fraaie Schaijkse sportcomplex, met volgens velen de beste kunststof grasmat in de regio. En dat de wandelvoetballers uit Grave er goed uit de voeten konden, bleek uit de goede passing en het verzorgde positiespel- af en toe tenminste. Team 1 had met blockbuster Tiny Verberk een bekeken spelbepaler en met Ad Mellaard stabiliteit op het middenveld, terwijl achterin Kees Claassen het ijzeren slot op de deur was. Een herboren Kees van Gent dartelde als een jong veulen in de wei, miste in de openingswedstrijd drie opgelegde kansen maar scoorde later wel vier keer fraai. Team 1 won 3 maal en verloor er eentje.

Bij team 2 was trainer/speler Jan Schaap een echte spelmaker en hij vormde, samen met de statische spits Henny Derks –die voor het eerst in zijn voetballoopbaan ook meeverdedigde- de ruggengraat van het team. Ook nieuweling Bert Loeffen stond zijn mannetje, hoewel zijn driftige sprintjes steevast werden afgefloten. Bert gaat voortaan als de Woody Woodpecker van WF Estria door het leven. Team 2 won er twee en speelde twee maal gelijk. Bij team 3, dat twee potjes won en er twee verloor, lag een stevig fundament met Noud Gosens (die jarig zijn rentree maakte) en Andrè Kivits. Beide laagvliegers Jan Aldenhoven en Peter Pas zorgden voor de razendsnelle counters, voor zover ze niet afgefloten werden voor hardlopen. Al met al toonde WF Estria zich van zijn beste kant in Schaijk en dat uitte zich direct na afloop in uitbundige vrolijkheid onder de douche en in de moderne kantine van DAW, waar voor Bert Kroes op zeker moment om een dwangbuis werd gevraagd. Om maar te zeggen: WF Estria zit weer lekker in zijn vel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties