Escharen

Walking Football Estria: drie maal is scheepsrecht

Door Jaap Schouten

ESCHAREN - Drie keer is scheepsrecht bij het derde toernooi van Walking Football Estria. Op dinsdag 18 september nemen maar liefst 18 teams deel aan het wandelvoetbaltoernooi voor spelers boven de 60 jaar. Het evenement op sportpark De Kranenhof in Escharen groeit ieder jaar en wint merkbaar aan populariteit in de regio, aldus organisator Theo Aarts: “Sommige teams meldden zichzelf al aan.”

Hennie Derks (links) en Tiny Verberk van WF Estria voor aanvang van de training van WF Estria.

De voorbereidingen voor het toernooi zijn inmiddels in volle gang. Er wordt gespeeld in twee poules op vier velden volgens de algemeen geldende walking football-regels. Na een gezamenlijke warming-up onder leiding van Ad Mellaard en Ab Aalberts beginnen om elf uur de wedstrijden. Ook dit jaar is er de uitverkiezing van de meest Unieke Walking Footballer van het toernooi. Die wordt niet alleen beoordeeld op zijn voetbalkunsten, maar ook op zijn gedrag in en buiten het veld en zelfs op zijn uiterlijk. “Het is een uitverkiezing met een knipoog”, zegt Theo Aarts: “En dat is precies de uitstraling die we met dit toernooi willen creëren. Gezellig samen meedoen is het belangrijkste op die dag, de uitslag nemen we voor kennisgeving aan.”

De teams komen uit de wijde regio en daarbuiten. WF Oldstars Oss en WF Margriet uit Oss, WF Berghem Sport, HVCH uit Heesch, WF FC Uden en WF UDI’19 uit Uden, WF Oldstars RKC uit Waalwijk, WF Juliana ’31 uit Malden, WF Volharding uit Vierlingsbeek. WF DAW uit Schaijk, WF VVV uit Venlo en de thuisploeg WF Estria spelen hun wedstrijden onder leiding van toernooi chef Henk Wijdeven. Er zijn geen deelnamekosten aan het toernooi verbonden, wel worden door twee lieftallige spelersvrouwen in bolletjesblouse lootjes verkocht voor onder meer een NEC-shirt en wedstrijdbal, beiden gesigneerd. Theo Aarts: “Ons toernooi groeit ieder jaar weer. Dat komt ook door de toenemende populariteit van Walking Football: het is inmiddels de snelst groeiende sport. Deelnemers als Juliana Malden, Volharding Vierlingsbeek en DAW Schaijk zijn allemaal net begonnen. Prima, ze zijn van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”
WF Estria, in 2014 opgericht door de inmiddels overleden Cees Kornelis, vervult naast een sportieve- ook een sociale functie. Vierkante middenvelder Tiny Verberk uit Sint Hubert beaamt dat: “Onze groep is een warm nest, het is iedere keer weer alsof je thuiskomt. Er zijn mannen van alle rangen en standen en het gaat gewoon op gelijke voet met elkaar om. Als de maatschappij net zo zou functioneren als WF Estria, dan zou het er in Nederland een stuk beter uitzien.” Volgens Verberk speelt daarbij ook het ‘technisch hart’, Ad Mellaard en coach Appie Aalbers, een positieve rol. “Beter zullen we niet meer worden, maar ze krijgen ons in ieder geval in beweging.” Dat vindt ook Hennie Derks uit Grave, de statische spits van WF Estria en eerder al winnaar van de trofee ‘Wandelvoetballer van dit Moment’ in 2017. Hij: “De sfeer in de groep is uitstekend, op het veld wordt er af en toe wat –op zijn Nijmeegs- genuild, maar dat is iedereen ook zo weer vergeten. Er zijn leuke uitstapjes en feestjes, waardoor iedereen elkaar beter leert kennen. WF Estria laat al jaren zien hoe goed en gezellig spelers uit de hele gemeente Grave met elkaar omgaan. Een mooi voorbeeld voor de drie clubs (Estria, GVV en SCV ‘58) die straks willen samengaan.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties