Escharen

WF Estria danst de lijn

Door Jaap Schouten

ESCHAREN - Ton Vissers is de nieuwe ‘Wandelvoetballer 2018’. Dat werd bekend gemaakt tijdens de sfeervolle eindejaarsbarbeque van Walking Football Estria in de Brouwketel in Escharen. De leden van WF Estria en partners konden dezelfde avond nog flink aan de bak voor een spoedcursus Linedancing. Ernstige blessures bleven gelukkig uit.

Ton Vissers (rechts) ontvangt de Wandelvoetbalstoktrofee uit handen van Henny Derks. Links Kees van Gent.

Met de feestelijke en drukbezochte bijeenkomst vierde WF Estria het driejarig bestaan. Er werd stilgestaan bij het overlijden dit najaar van de oprichter van club, Cees Kornelis. Theo Aarts van de Wijze Mannen, het regelcomité van WF Estria, memoreerde in zijn jaaroverzicht de verdiensten van Cees voor de club.
Voor de barbecue van start ging, werden de wandelvoetballers en aanhang van harte uitgenodigd voor een demonstratie Linedancing door Esther en Leo Burgers. Dat viel ondanks de goede uitleg niet helemaal mee, want bij de eerste passen werd hier en daar flink gebotst en raakten er nogal wat ledematen in de knoop. Later herstelde het gezelschap zich redelijk en bewoog netjes in dezelfde richting. WF Estria werd vervolgens verrast met een presentatie door de Italiaanse voetbalmakelaar en voormalig pizzabakker Mino, die met een zwaar accent onthulde dat hij de sterspelers van WF Estria, Kees van Gent en Bert Kroes, bijna had kunnen verkopen aan de Britse club Fukkof. De voetbalzaken gingen goed voor Mino, die altijd moeilijk kon kiezen met welke auto hij zou wegrijden: de Ferrari of de Maserati.

Het belangrijkste moment van de avond was de onthulling van de ‘Wandelvoetballer 2018’. Die eervolle titel ging volkomen terecht naar Tonnie Vissers uit Escharen, lid van het eerste uur, groot technicus op het veld en op iedere training aanwezig. Ton ontving de bijzondere Wandelvoetbalstoktrofee uit handen van de eerste winnaar Hennie Derks en is nu een heel jaar lang belast met de opslag, het beheer en de exploitatie van de stok. Dat is geen eenvoudige opgave. Volgens de overlevering zou de stok zijn gebruikt door Gandhi tijdens zijn vredesmars, terwijl later ook Churchill en koningin Wilhelmina er steun aan hadden. De stok is door WF Estria opgeleukt met een heupflesje Jägermeister en een klein glaasje, alleen te gebruiken in tijden van wanhoop.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties