Schaijk

WF Estria assisteert bij geboorte

Vliegende start voor walking football bij DAW Schaijk

Door Jaap Schouten van Walking Football Estria

SCHAIJK - Walking Football is in deze regio opnieuw een club rijker: DAW Schaijk. De wandelvoetballers van Walking Football-team Estria uit Escharen stonden dinsdagochtend op sportpark D'n Heuvel aan het kraambed en leidden met een flitsende clinic de geboorte in. Bij DAW Schaijk waren er direct al ruim twintig aanmeldingen voor het Walking Football-team, waarmee sprake is van een vliegende start.

De wandelvoetballers van WF Estria en DAW Schaijk tijdens de demonstratietraining in Schaijk.

WF Estria was als speciale gast uitgenodigd voor de Kick Off Walking Football in Schaijk. Afgelopen zomer al namen de initiatiefnemers uit Schaijk een kijkje op het grote Walking Football-toernooi van WF Estria op sportpark De Kranenhof en kregen spontaan hulp aangeboden in de vorm van een demonstratietraining.

Zo verzamelden zich op dinsdag 21 november ruim dertig wandelvoetballers en hun begeleiders bij DAW Schaijk. Ton van den Hoogen, de kartrekker van het Schaijkse wandelvoetbal, en buurtcoach Lisanne Maessen informeerden de nieuwe spelers en hun gasten uit Escharen over de opzet van het Walking Football. Het wandelvoetbal, met deelnemers van 60 jaar en ouder, past volgens Van den Hoogen helemaal in het motto van DAW Schaijk: ‘Een Leven Lang Voetbal’.

Het nieuwe WF-team DAW Schaijk pakt de zaken professioneel aan, want tijdens de tweede training op 28 november worden fittesten gedaan door een team van fysiotherapeuten. De organisatie van het Walking Football wordt ondersteund door Inge Hanenberg, Lisanne Maessen, Aemy Sevinga en Twan van der Zanden, buurtsportcoaches in de gemeente Landerd.

Op de allereerste training namen de gasten uit Escharen het voortouw. WF Estria-coach Appie Aalbers leidde met strakke hand en bulderende stem de gezamenlijke warming-up en liet bij vooral de nieuwe spelers de spieren kraken en piepen. Ook in Schaijk meldden zich veel oud-voetballers aan die jarenlang langs de lijn stonden. Het voetballen zijn ze niet verleerd, zo bleek uit het afsluitende partijtje. Het was even wennen, maar al snel kwamen de oude voetbalreflexen weer terug.

Conclusie: dat zit wel goed daar in Schaijk. Napraten, waar alle voetballers goed in zijn, gebeurde tijdens de gezellige en uitstekend verzorgde broodjeslunch, aangeboden door DAW Schaijk. Het was daar dat al plannen werden gemaakt voor de eerste echte wedstrijd tussen beide teams.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties