Lezingen

Wat bracht jonge mannen Market Garden?

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Wat bracht jonge mannen de operatie Market Garden? Het Graafs Museum en Graafs Kazemattenmuseum organiseren, in samenwerking met Biblioplus, een cyclus van drie lezingen over Market Garden en de Tweede Wereldoorlog. De lezingen gaan niet over de moeilijke strijd die is geleverd, maar over de verhalen van de mensen die er mee te maken kregen. Data: maandagavond 9 en 23 september en 7 oktober in de bibliotheek van Grave.

Over de jonge mannen die in 1944 deelnamen aan deze operatie Market Garden vertelt journalist Dorine Steenbergen op 9 september in de bibliotheek van Grave. Zij sprak met nabestaanden van de soldaten van de operatie Market Garden en schreef er een boek over.
Twee weken later, op 23 september, is archeoloog Jobbe Wijnen te gast. Hij heeft briefwisselingen van soldaten gevonden in De Generaal de Bonskazerne in Velp. Wijnen is een van de archeologen die voor projectontwikkelaar BOEi onderzoek doet. Materiaal uit de Tweede Wereldoorlog van de Kriegsmarine, van Britten en Canadezen, lag daar 75 jaar ongestoord te wachten.
Op 7 oktober komt schrijfster Roxane van Iperen praten over haar bestseller ’t Hooge Nest, een verhaal van twee Joodse zussen in oorlogstijd. Van Iperen heeft met de reconstructie van het leven van de zussen Brilleslijper een uniek oorlogsverhaal opgetekend. Het verloop van de oorlog is bekend, maar nog steeds zijn er persoonlijke verhalen niet verteld. Dit is er één van.

Kaarten bestellen kan via info@graafsmuseum.nl. Losse kaarten kosten 7,50, een serie van drie lezingen 15 euro. Leden van de bibliotheek of vrienden van het Graafs Museum betalen 10 euro voor drie lezingen. Zie voor meer informatie en andere activiteiten in het kader van 75 jaar WO2 (Cider White CP): www.graafsmuseum.nl en www.kazemattenmuseum.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties