Escharen

Walking Footballer Noud Gosens schrijft pakkend tijdsbeeld

Door Jaap Schouten

ESCHAREN - Dat hij voetballen kan, wist WF Estria al. Maar schrijven? Toch is middenvelder Noud Gosens de allereerste walking footbalspeler die een boek heeft uitgegeven. Het boek over zijn jeugdjaren rondom de huidige kampeerboerderij De Tienmorgen in Beers, zijn voormalig ouderlijk huis, geeft een boeiend tijdsbeeld van het leven op het platteland in het Land van Cuijk.

Noud Gosens (midden, met boek) tijdens de presentatie met zijn teamgenoten van WF Estria. V.l.n.r: Marius van Boekel, Tiny Verberk, André Kivits,Theo Aarts, Bert Kroes, Theo Cools, Tiny ten Haaf en Henk Wijdeven. Zittend en knielend v.l.n.r. Jan Aldenhoven,Ton Vissers en Kees Claassen.

Noud Gosens werd geboren in 1949 op de boerderij De Tienmorgen aan de rand van landgoed Tongelaar en stamt uit een gezin met acht kinderen. Met ongekend oog voor details schetst hij in ‘Mijn Verhaal’ het leven in die tijd: opgroeien rond de Aga-stoof op de boerderij die ook gebruikt werd om kinderwanten en half bevroren biggetjes op te warmen, spelen tussen de houtwallen en toenmalige hoogstam boomgaarden, na de zondagsmis zelf limonade maken met de wijnballen van bakker Van Daal en gaat het natuurlijk over zijn drie grote hobby’s: voetballen, dieren en tuinieren.

Rijk geïllustreerd
Noud, die zijn voetbalcarrière begon bij HBV in Beers, is al enkele jaren lid van WF Estria in Escharen en wandelvoetbalt nog wekelijks de sterren van de hemel. In zijn rijk geïllustreerde boek, dat werd gepresenteerd tijdens de drukbezochte viering van zijn zventigste verjaardag in De Tienmorgen, nemen zijn voetbalherinneringen dan ook een belangrijke plaats in. Voor iedereen die wil weten hoe het er destijds aan toe ging op het platteland in deze regio of daaraan herinneringen wil ophalen, is ‘Mijn Verhaal’ van Noud Gosens een absolute must. Voor meer informatie kun je een mail sturen aan w.gosens@hetnet.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties