Escharen

Sportiviteit wint bij Walking Football Estria

Door Jaap Schouten

ESCHAREN - Sportiviteit was de grote winnaar op het Brouwketel Walking Football Toernooi 2019, dat voor de vierde achtereenvolgende keer door WF Estria werd georganiseerd. In Escharen streden afgelopen dinsdag 18 teams met in totaal 155 walking footballers niet om de punten, maar om de eer en eeuwige glorie. Winnaar van het toernooi werd het sportiefste team: VVV uit Venlo. Zij ontvingen de loodzware Brouwketel Walking Football Wisseltrofee uit handen van wethouder van Sport Rick Joosten en keerden met doorgezakte assen huiswaarts.

VVV bij de Brouwketel Walking Football Wisseltrofee, links en rechts ervan wethouder Rick Joosten en gastheer Kees van Gent van WF Estria. (foto: Bert Kroes)

De nieuwe toernooiopzet paste helemaal in de sfeer en uitstraling die WF Estria voor ogen had bij het Brouwketel Walking Football Toernooi 2019. “Wij vinden de gezelligheid op zo’n dag minstens zo belangrijk als het sportieve gedeelte”, zegt Theo Aarts van de Wijze Mannen, het bestuurscollege van WF Estria: “Daarom kozen we voor deze bijzondere opzet, waarmee we eerder in Venlo kennis maakten en die ons heel goed beviel. Ieder team begint aan een wedstrijd met 10 punten en de scheidsrechter trekt daar punten vanaf bij onsportief gedrag, commentaar op de leiding, te vaak hardlopen enzovoorts. Uitslagen en standen worden niet bijgehouden en de toernooiwinnaar is het team met de meeste sportiviteitspunten. Het toernooi wordt er meer ontspannen door en dus leuker.” Dat gaat volgens hem niet ten koste van de strijdlust op het toernooi: “Voetballers willen altijd winnen, dat geldt ook voor walking footballers van boven de zestig jaar. Dat blijft, maar de angel gaat er uit als sportiviteit belangrijker is dan de ranglijst.”

Het werd een zeer geslaagde dag op sportpark Kranenhof, waaraan alle vrijwillig(st)ers een flinke steen bijdroegen. Volgens toernooidirecteur Henk Wijdeven was het sportiviteitsgehalte hoog en waren er nauwelijks incidenten. Bij walking football wil de irritatie nogal eens hoog oplopen omdat bij de bejaarde voetballers het lichaam niet meer doet wat de hersenen willen. Tijdens de zeer gezellige nazit werd door gastheer Kees van Gent de meest Unieke Walking Footballer van het toernooi benoemd, niet alleen op basis van voetbalkunsten, maar ook op gedrag en zelfs uiterlijk. Jan van den Hoogen van DAW uit Schaijk streek met de eer vanwege het maken van het fraaiste eigen doelpunt. Toernooiwinnaar VVV wachtte nog een uitzonderlijke krachtmeting: het in ontvangst nemen van de enorme, 15 kilo zware Brouwketel Walking Football Wisseltrofee. Deze zeldzame en antieke wisseltrofee werd op de kop getikt op een antiekmarkt in St. Petersburg en dateert naar verluidt van 30 juni 1912, bij de allereerste wedstrijd van het Russisch elftal. Volgens de overlevering heeft de beker jarenlang bij Stalin op het bureau gestaan en is het gevaarte uiteindelijk door Poetin gedumpt. Wethouder Rick Joosten, die de avond ervoor zelf ‘wedstrijdje’ won met het raadsbesluit tot aanleg van een nieuw sportpark voor de fusieclubs Estria, GVV ’57 en SCV ’58, nam de prijsuitreiking voor zijn rekening. WF Estria wil volgend jaar een dieplader inhuren om de gigantische wisseltrofee uit Venlo weer thuis te brengen en overweegt daarvoor subsidie bij de gemeente aan te vragen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties