Grave

Snoeiwerk historische boomgaard Visioterrein gereed

Door Jeroen van der Eerden

GRAVE - In de afgelopen weken gingen vrijwilligers van de Stichting Behoud en Herstel Historisch Groen Grave aan de slag met de snoei van de in verval geraakte historische boomgaarden op het Visioterrein in Grave. Onder leiding van hovenier Joost Nibbeling werd het dode hout verwijderd. Dit geeft de bomen kansen op een tweede leven en het maakt ze minder kwetsbaar voor een nieuwe storm. Het werk is nu klaar en leverde een indrukwekkende hoeveelheid snoeihout op. Tot de medewerkers van openbare werken het op komen halen, is de tijdelijke houtwal een eldorado voor allerlei gevogelte.

De historische boomgaarden en de bomen op de voormalige vestingwerken zijn opgenomen in de Vestingvisie Grave. In overleg met de gemeente worden oude hoogstamrassen herplant op de plekken waar de stormen van de afgelopen twee jaar voor een kaalslag in de boomgaard zorgden. Dit herplanten van nieuwe bomen was oorspronkelijk voorzien voor februari, maar omdat er eerst nog archeologisch onderzoek op het terrein plaatsvindt, staat dit nu voor het najaar op de agenda.

Bastion Bekaf
Na het Visioterrein komt Bastion Bekaf aan de beurt. Deze boomgaarden hoorden ooit bij het klooster van de Franse Paters. Ze zijn er iets beter aan toe dan de boomgaard bij het voormalige rustoord op het Visioterrein. Ook deze boomgaarden zijn echter al tientallen jaren niet onderhouden. In november of december neemt de stichting Bekaf onder handen.
Vragen om hulp kreeg de stichting ook uit Oud-Velp. De boomgaard van het klooster van 'de rode nonnen' moet aangepakt worden. De stichting staat hier niet onwelwillend tegenover. Voorwaarde is wel dat zich voldoende vrijwilligers melden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties