Grave

Schrijver Jan van Aken in bibliotheek Grave

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Op vrijdag 14 juni om 20 uur interviewt Helena Hoogenkamp (De nieuwe oost/wintertuin) in de bibliotheek van Grave de schrijver Jan van Aken over zijn boek De ommegang.

 De ommegang van Jan van Aken speelt aan het eind van de veertiende en het begin van de vijftiende eeuw en kan het best als een historische avonturenroman beschreven worden. Jan van Aken won de F. Bordewijk-prijs voor De ommegang in 2018 en werd genomineerd voor de shortlist van de Libris literatuur prijs in 2019. Jan van Aken is erin geslaagd een beeld op te roepen van lang geleden, niet altijd historisch echt gebeurd maar wel met een sprankelende cocktail van feitelijkheden, fantasie en humor. Stel je voor dat je alles onthouden kunt?

Isidorus van Rillington begint zijn leven als wees die bij de poortwachter (Giles) van een klooster in Engeland opgevoed wordt. Daar leert hij van zijn pleegvader een manier om zijn geheugen te trainen: door kennis op te slaan in ruimtes. Als je rondwandelt in die ruimtes en die aanvult met telkens nieuwe ruimtes kan het geheugen onbeperkt uitgebreid worden. Nadat Giles is overleden trekt Isidorus de wijde wereld in. Hij gaat studeren in Oxford, Parijs en Bologna. Na zijn afstuderen werkt Isidorus enige tijd als arts in het kleine Byzantijnse keizerrijk Trebizonde aan de Zwarte Zeekust, maar dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan en besluit hij te vertrekken naar het Verre Oosten om zijn ambities als architect waar te maken. Isidorus’ reis mondt uit in een bizar avontuur.

Kaarten zijn online te bestellen via www.biblioplus.op-shop.nl lezing Jan van Aken of aan de kassa bibliotheek op 14 juni. Kaarten reserveren kan via info@graafsmuseum.nl o.v.v. lezing Jan van Aken. Toegang 7,50. Kortingsprijs 5 euro voor leden bibliotheek en vrienden museum.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties