Jouw Arena

Schrijfster Carolijn Visser in Bibliotheek Grave

Door Annelies Graafsma


Op vrijdag 18 mei komt schrijfster Carolijn Visser op uitnodiging van het Graafs Museum naar de bibliotheek van Grave. De lezing begint om 20.00 uur. Kaarten (€7,50) te koop via https://biblioplus.biblio-shop.nl/activiteiten/ of in een vestiging van de bibliotheek. Leden Biblioplus en vrienden van het museum krijgen korting.


Carolijn Visser is één van Nederlands bekendste reisboekenschrijvers. Ze reist al vanaf haar vijftiende de hele wereld over. Haar speciale belangstelling gaat uit naar communistische en postcommunistische samenlevingen als China, Vietnam, Nicaragua en Estland. Haar reisverhalen over deze landen, zoals Buigend bamboe, Hoge bomen in Hanoi, De kapers van Miskitia, Uit het moeras en Tibetaanse perziken, laten een onafhankelijk schrijfster zien die zich aangetrokken voelt tot mensen die zich onder barre omstandigheden staande weten te houden.
In 2016 verscheen Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao, het dramatische levensverhaal van de Joodse Selma uit Nederland die, nadat ze in de oorlog ondergedoken heeft gezeten, trouwt met de Chinese Chang Tsao en met hem en hun twee kinderen in China gaat wonen. Als buitenlandse raakt ze, ondanks de hoge partij-positie van haar man, in een steeds groter isolement. Uiteindelijk worden zij en haar gezin slachtoffer van de Culturele revolutie. Voor dit boek ontving Carolijn Visser vorig jaar de Libris Geschiedenis Prijs. Vrienden van het Graafs Museum en leden van BiblioPlus krijgen €2,50 korting. De lezing is een samenwerking tussen Het Graafs Museum en BiblioPlus.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties